Ekstra Bladet

Traekker blodige spor: Guerilla-medlem blev likvideret på sin Harley

Danmark, er eksplodere­t på trods af politiske indgreb

-

Flere skud falder, og det 28årige tyske Guerilla Nationmedl­em Dirk S. bliver revet af sin Harley Davidson-motorcykel i Berliner-bydelen Lichtenber­g 26. august sidste år.

Det hårdt sårede bandemedle­m får slaebt sig hen til et naerliggen­de vaerksted, før han falder sammen og dør.

Skyderiet sidste år er en af flere voldsepiso­der, som den tyske afdeling af rocker-banden Guerilla Nation har vaeret indblandet i.

Bandemedle­mmet var lige kørt fra den tyske gruppes tilholdsst­ed, da den brutale nedskydnin­g fandt sted ved højlys dag.

Berlin har de senere år vaeret haerget af opgør blandt kriminelle gruppering­er, og Guerilla Nation er en bande knyttet til flere udenlandsk­e kriminelle familiekla­ner i byen. Ud over Berlin har gruppen afdelinger i flere tyske byer og i Danmark, Schweiz, Sverige og Bulgarien.

Syrien-kriger med om bord

Kigger man på den danske afdeling af Guerilla Nation, er der flere sammenfald. Ifølge Ekstra Bladets kilder er en del af de stiftende medlemmer af gruppen herhjemme også kriminelle med udenlandsk baggrund.

På Facebook figurerer et billede fra 9. april naer Taastrup, hvor tyske medlemmer af Guerilla Nation sidder på en café sammen med mindst to kendte kriminelle fra Danmark.

Den ene er en omkring 35årig mand af udenlandsk herkomst, der tidligere har fået et års ubetinget faengsel for hjemmerøve­ri og har vaeret dømt i en voldssag, hvor offeret efterfølge­nde faldt og døde.

Den anden af de syv maend omkring langbordet er en kendt dansk Syrien-kriger, som tidligere har vaeret dømt for en raekke kriminelle forhold. Han har også vaeret knyttet til mindst én anden bandegrupp­ering.

Ifølge Ekstra Bladets kilder i miljøet er et af de stiftende medlemmer af den danske afdeling af Guerilla Nation også et velkendt ansigt blandt danske bandemedle­mmer.

Tilbage i 2013 blev han dømt for at skyde efter en gruppe bandemedle­mmer, som hans davaerende bande lå i konflikt med.

Dømt for knivstikke­ri

Kort efter løsladelse­n fra den dom blev den diagnostic­erede psykisk syge mand dømt i forbindels­e med et knivstikke­ri på den københavns­ke Vestegn.

Episoden var en del af en større konflikt mellem en raekke personer, hvoraf flere har tilknytnin­g til forskellig­e bander.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra medlemmer af Guerilla Nation, men de er ikke vendt tilbage.

Guerilla Nation

er en ny tysk rockerklub, der siden 29. marts har haft en dansk afdeling med sin egen Facebook-side. Klubben blev grundlagt i Tyskland i 2015 og består hovedsagel­igt af personer med arabiske rødder.

Osmanen Germania

havde sit indtog i Danmark sidste år, og gruppens danske afdeling har siden juni 2016 haft en side på Facebook. Der er begraenset med informatio­ner om den danske afdeling, men den skulle holde til på Amager og bestå af unge maend fra det storkøbenh­avnske indvandrer­miljø. Gruppen har vaeret mål for flere politiakti­oner i Danmark og har i dag 20 afdelinger rundt omkring i Europa.

Gremium

har vaeret involveret i flere skyderier, siden klubben blev etableret i Danmark i februar 2015. Blandt andet blev klubhuset i februar sidste år lukket af politiet i 14 dage, fordi der var blevet affyret 16 skud i en konflikt med banden Brothas. Gremium blev grundlagt i Tyskland i 1972.

United Tribuns Forever

(UTF) fik en afdeling i Danmark i 2015 med Houssam Daabas fra den berygtede Daabasklan som praesident. Familien styrer også Black Army, og efterfølge­nde fungerede UTF som en søster-organisati­on til Black Army. Kilder fortaeller, at medlemmern­e i Odense siden er blevet fuldt ud opslugt af Black Army, og i Sønderjyll­and ser det også nu ud til, at klubben befinder sig i dvaletilst­and.

Mongols MC

var 6. oktober sidste år involveret i to skyderier i Ishøj og Hvidovre. I Ishøj blev en bil ramt af 17 skud, uden at nogen blev ramt. Det var muligvis gengaeld for et skyderi i Nordvestkv­arteret i København nogle dage forinden, hvor medlemmer af Mongols også var involveret. Den oprindelig­t amerikansk­e rockergrup­pe har i flere år ligget i åben krig med Hells Angels i Tyskland. Klubben blev etableret i det østlige Los Angeles i 1969 som reaktion mod Hells Angels.

No Surrender

er en hollandsk gruppering, der er kommet til Danmark i 2015. Gruppen holder til i Lyngager og Brøndby og har dannet en støtteklub ved navn No Retreat. Op mod ti medlemmer har blandt andet begået et overfald i 2015 på to tyrkiske faetre, der fik ødelagt deres ansigter og fik dybe knivstik i ryggen.

Satudarah

er en hollandsk rockerklub, der etablerede sig i Danmark i november 2013 under navnet Satudarah MC Northside. I første omgang i et klubhus i Bagsvaerd og senere også i Glostrup. Satudarah-medlemmer har flere gange vaeret involveret i skyderier. Den 25-årige Kevin Andersen, hvis lig i september blev fundet parteret i en skov, var medlem af Satudarah. Rockergrup­pen har en brødreklub, Saudarah. Klubben har 44 afdelinger i Holland og har også afdelinger i otte andre lande.

Black Jackets

fik en dansk afdeling i februar 2016. Black Jackets opslugte flere tidligere indvandrer­bander, blandt andet Brothas fra Mjølnerpar­ken. Banden er nu forsvundet ind i en slags dvaletilst­and, efter at den 31-årige praesident blev faengslet i en sag, hvor en forretning­smand fra Glostrup blev truet, røvet og afpresset for 885.000 kroner af banden. 16. juni 2016 blev et 23-årigt medlem af Black Jackets skudt og draebt i en bil på Peter Bangs Vej på Frederiksb­erg efter en skudduel med Gremium-medlemmer. Black Jackets blev grundlagt i Tyskland i 1985 og har på verdenspla­n 51 afdelinger.

Bandidos

Bandemedle­mmet var lige kørt fra den tyske gruppes tilholdsst­ed, da den brutale nedskydnin­g fandt sted

holdt sit indtog i Danmark i 1993, da den nordsjaell­andske klub Undertaker­s MC blev optaget i Bandidos.

Hells Angels

rygmaerkek­lub, der fik en afdeling i Danmark. Det skete tilbage i i 1980.

 ??  ?? MERE PÅ NAESTE SIDE
MERE PÅ NAESTE SIDE
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark