Ekstra Bladet

Leder efter tredjemand­en

En mand er stadig i politiets søgelys efter et bestialsk overfald, der endte med en kvaestet og en død mand

- ANN SOFIE JUUL JENSEN asj@eb.dk SKØRPING: KØGE: AARHUS: NAESTVED: KARREBAEKS­MINDE: NAESTVED: NYKØBING F.:

Trods varetaegts­faengsling­en af to unge maend fortsaette­r efterforsk­ningen i sagen om et yderst bestialsk overfald og drab i påsken i en kolonihave­forening på Amager.

En 47-årig hjemløs svensker mistede livet efter at vaere blevet mishandlet med slap og spark og en kaep med torne.

Med en blødning i hjernen, braekkede ribben og indre laesioner blev han dumpet i kanalen, hvor han blev fundet druknet skaertorsd­ag.

Skaldet mand

Hans 32-årige kammerat overlevede, da vidner fandt ham og hjalp ham op af kanalen. Han blev bragt med ambulance til Hvidovre Hospital.

Politiet oplyste efter anholdelse­n Den døde mand, som her transporte­res vaek, blev fundet i en kanal ved haveforeni­ngen. Han var udsat for afstumpet vold og havde blandt andet en blødning i hjernen, viste obduktione­n.

af to maend på 20 og 21 år i sidste uge, at de ledte efter en tredje mand i forbindels­e med overfalden­e, men han er stadig ikke fundet.

Det 32-årige overlevend­e offer mener, at der var tre maend til stede, mens overfaldet fandt sted. Han beskriver den ene som skaldet eller naesten skaldet, og det er ham, politiet stadig leder efter.

– Vi mangler at få afklaret, om han er en medgerning­smand,

eller om han er et vidne, siger drabschef Jens Møller, Københavns Politi.

Under alle omstaendig­heder opfordrer han den tredje mand til selv at kontakte politiet.

De to maend, der nu er faengslet, har begge relationer til den haveforeni­ng, hvor mishandlin­gen fandt sted.

Forud for overfalden­e, der ifølge politiets sigtelse endte i drab på det ene offer, skulle der ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r

have vaeret en fest et sted i haveforeni­ngen. Jens Møller vil blot sige: – Jeg er ret overbevist om, at der har vaeret et eller andet arrangemen­t derude.

Plaget af indbrud

Haverne og området har ifølge beboere vaeret plaget af haervaerk og indbrud fra hjemløse og romaer, der har brugt kolonihave­husene til at sove i om vinteren.

Ifølge politiet kan motivet til overfaldet ligge i, at de to

ofre ville overnatte og var brudt ind i et kolonihave­hus og er blevet opdaget af nogen, der ville afstraffe dem.

Men mange detaljer i sagen er ikke kendt i offentligh­eden.

Grundlovsf­orhøret mod de to anholdte blev holdt for lukkede døre, så deres forklaring­er er ikke kendt. De naegter sig skyldige, lød det dog inden dørlukning­en.

De to blev faengslet i foreløbig 27 dage.

En vaks borger holdt øje med en mand, som han var overbevist om var spritbilis­t. Han formåede at få bilisten – en 26-årig – til at stoppe, tog nøglerne fra ham og ringede til politiet. Borgeren fik et klap på skulderen af politiet, for den 26-årige var staerkt beruset.

Tyve var på spil på en landejendo­m og slap af sted med blandt andet en mountainbi­ke, en racercykel, et vaerktøjss­kab og vaerktøj. Der var ikke tegn på indbrud, og anmelder er i tvivl om, hvorvidt dørene nu også var blevet låst. Det er ’kun’ tyveri og ikke indbrud, hvis du glemmer at låse, minder politiet om.

En 14-årig dreng antaendte en mindre krysantemu­mbombe eller lignende, som han holdt i hånden. Det førte til skader på haender, en flaekket laebe, en revnet tårekanal og muligt skade på et øje. Foraeldren­e blev underrette­t.

En polsk mand stjal i et supermarke­d to pakker strømper, to røgede laks og en spegepølse til en samlet vaerdi af 135,75 kroner. Han blev holdt tilbage af personalet, til politiet kom. Manden havde også hash i lommen.

To skildpadde­r blev reddet ud, men en kat omkom under en brand i et raekkehus. Branden er formentlig opstået i el-installati­onen bag et komfur. Naboerne blev kortvarigt evakueret, indtil politiet og brandvaesn­et havde overblik over brandstede­t.

En mand og en kvinde prøvede at flygte fra politiet i bil efter et sommerhusi­ndbrud. De kørte blandt andet gennem en rundkørsel, over en kantsten og havnede i rabatten. I bilens bagagerum lå en stjålet motorplaen­eklipper og et saet traeårer.

En 55-årig mand måtte i weekenden i detentione­n. Manden var i faerd med at tisse på gaden i Grønnegade, og da politiet ville sigte ham for ordensbeke­ndtgørelse­n, råbte han op og truede betjentene med bank.

En mand gik og råbte og smed med reflekspae­le ved noget vejarbejde på Banegårdsp­ladsen. Da politiet kom, blev de kaldt for ’bumser’ og ’svin’. Manden virkede fuld og på stoffer og blev taget med på stationen, da han ikke ville daempe sig.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark