Ekstra Bladet

Meget store omkostning­er?

- Trl@eb.dk

et år siden – ikke klare at have flere problemer med sin mor, som hun altid har vaeret økonomisk afhaengig af.

De sydkoreans­ke myndighede­r mener blandt andet, at Chung Yoo-ra har vaeret medejer af et tysk selskab, som modtog afpresning forklaedt som sponsorate­r.

Jeg ville bare gerne vaere mor for min søn og dyrke min karriere. Jeg anede intet om, hvor pengene kom fra, men gik selvfølgel­ig ud fra, at alt var i orden og foregik inden for lovens rammer.

– For et år siden var jeg under ret stort pres med et forhold til min søns far, som var gået i opløsning. Jeg var en meget ung og stresset kvinde, siger Chung Yoo-ra.

Hun afviser ligeledes anklagerne om eksamensfu­sk som det pure opspind.

– Jeg har vaeret til en optagelses­prøve på et universite­t, inden min søn blev født. Siden har jeg ikke vaeret der. Jeg har desuden hilst på professore­n fra universite­tet ved en anden privat lejlighed på opfordring fra min mor.

– Jeg er ikke kriminel og har aldrig vaeret det.

Nordjyllan­ds Politi

anholdt 1. januar i år den 20-årige Chung Yoo-ra, som sigtes for medvirken til omfattende økonomisk svindel i Sydkorea i en stor skandalesa­g med tråde til den nu afsatte praesident Park Geun-hye.

Chung Yoo-ra

er datter af Choi Soon-sil, der beskrives som en af hovedperso­nerne i sagen. Choi Soon-sil har vaeret taet veninde med den afsatte praesident i cirka 40 år. Desuden har Chung Yooras far i en årraekke arbejdet som sekretaer for ekspraesid­enten. Chung Yoora har ikke haft kontakt til sin far i flere år.

i fjor besluttede parlamente­t at indlede en rigsretssa­g mod praesident Park Geun-hye. Siden er hun afsat.

I december Choi Soon-sil

blev sigtet og varetaegts­faengslet i sagen i oktober i fjor. På cirka samme tidspunkt gik tusindvis af sydkoreane­re på gaden for at demonstrer­e mod praesident­en, hvis indblandin­g i skandalen blev mere og mere sandsynlig.

Choi Soon-sil beskyldes

magtmisbru­g, afpresning og for at have udnyttet sit lange venskab med ekspraesid­enten til at presse penge ud af flere store virksomhed­er. Pengene er angiveligt kanalisere­t ind i en fond, som Choi Soonsil kontroller­ede og nød godt af. Ifølge de sydkoreans­ke myndighede­r har Park Geun-hye (eks-praesident­en) hjulpet veninden med at presse penge ud af firmaer til fonden.

besluttede Byretten i Aalborg, at datteren Chung Yoo-ra skal udleveres til retsforføl­gelse i sit hjemland.

I sidste uge

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark