Ekstra Bladet

Nordkorea vil saenke krigsskib

- BENJAMIN KROGH

’Dyret’, som Nordkorea kalder det amerikansk­e hangarskib USS Carl Vinson, får ikke lov til at opholde sig i farvandet ud for den koreanske halvø, hvis det står til Nordkoreas leder Kim Jongun.

– Vores revolution­aere styrker er klar til at bekaempe og saenke det atomdrevne amerikansk­e hangarskib med et enkelt angreb, skriver det nordkorean­ske styre i en kommentar i regimets avis, Rodong Sinmun, ifølge Al Jazeera.

Truslerne står sort på hvidt på avisens side tre lige før en laengere reportage fra Kim Jong-Uns besøg på en grisefarm.

Australien truet

Truslen kommer samtidig med, at Australien bliver advaret imod at følge amerikaner­nes linje. Landet kan nemlig forvente et atomangreb, hvis de ’følger USA blindt’.

Det er det statslige nordkorean­ske nyhedsbure­au, KCNA, der citerer en talsmand for udenrigsmi­nisteriet for udtalelsen, skriver det australske nyhedsbure­au AAP.

– Hvis Australien bliver ved med at følge USA’s tiltag for at isolere og undertrykk­e Nordkorea og fortsaette­r med at vaere en brigade for den amerikansk­e hersker, vil det vaere en selvmordsh­andling inden for raekkevidd­en af et atomangreb fra Nordkoreas strategisk­e styrke, siger talsmanden ifølge KCNA.

Spiller med musklerne

Det amerikansk­e militaer meddelte for få uger siden, at Carrier Strike Group 1 og USS Carl Visnon var på vej til en maritim øvelse naer den koreanske halvø. Senere er hangarskib­et dog blevet spottet på vej i en anden retning.

Forklaring­en på, at skibet var på vej mod det koreanske farvand, var, at en anden militaerøv­else naer Australien var blevet aflyst. Det viste sig dog ikke at vaere sandt.

I øjeblikket er det svaert at blive klog på, om Trumps maritime jernnaeve er på vej mod Nordkorea. Dog er det sikkert, at han spiller med musklerne i forhold til et tiltagende anspaendt forhold mellem USA og Nordkorea, som trods advarsler fortsaette­r missil-tests.

To japanske marinefart­øjer skulle også have tilsluttet sig den amerikansk­e militaergr­uppe.

Det er langt fra første gang Nordkorea er kommet med trusler af denne kaliber. Som en reaktion på ’enhver udenlandsk, aggressiv handling’, har Nordkorea truet med at sende raketter mod det amerikansk­e fastland.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark