Ekstra Bladet

Kurs mod nye tider

- Lars M. Tjellesen Godthåbsve­j 32 Bornholm

Frankrig er i valg. Tendensen er mere spaendende end resultatet. Gammelmand­s-partierne får tiltraengt baghjul. Tiden er ikke til fortidens vås, uholdbare ligegyldig­heder, og socialisme i den gammeldaws form.

Trump startede med at vinde i USA. En ny dagsorden er Trumps idé, og den holder.

Alle vil noget nyt. Ikke mere stå i stampe. Ikke mere fortsaette ud af fortidens uendelige mørke sti. Nu skal meget laves om, aendres og leve op til tiden! Verden har brug for at taenke nyt, bruge fantasien og erstatte meget af det, som har vaeret kutyme, og ’sådan har det altid vaeret’. Dem, der tror på, at det nok skal gå, og tror, at nye idéer og tiltag er håbløst, vil snart sande, at de er ude – tiden er for revolution­er. Noget helt nyt, kan og vil redde hele verden.

Det står mellem Emmanuel Macron og Marine Le Pen. Her tror jeg mest på Macron; han har en god vinkel på fremtiden og virker trovaerdig. Er ung og energisk og overbevise­nde. Desvaerre tror han på EU, men ufejlbarli­g er ingen.

Le Pen er måske mere ’Trump’ og har mange konservati­ve meninger, men virker meget utrovaerdi­g, naermest håbløs og farlig. Hun kan let gøre Frankrig til noget, man ikke ønsker.

Nuvel: Ingen tvivl om tendensen. Alle vil have noget helt nyt! Den etablerede gammelmand­s-politik er på retur overalt i verdenen. Løkke kan med fordel, godt udskrive folketings­valg nu. Det er ret så sikkert, at rødblok og isaer Socialdemo­kraterne vil få en på tuden, der kan maerkes. Det er ved at gå op for flere, at den slags ’en for alle og alle for en’ ikke holder mere.

Pamper-politik er snart fortid. Kammerater er ikke vejen frem og har aldrig vaeret det. Fagforenin­gerne vil også blive nødt til at følge med tiden, og et helt nyt fagforenin­gssystem vil vaere en nødvendigh­ed. Tag chancen, Løkke – det giver borgerligt flertal, men med helt nye sammensaet­ninger. Det er det, Danmark har brug for nu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark