Ekstra Bladet

Det er reklame

–Jeg deler ikke huer og T-shirts ud for at skabe en gruppering, siger forsvarsad­vokat

- SUNE FISCHER fish@eb.dk PRIVATFOTO

Forsvarsad­vokaten Mette Grith Stage tager nu genmaele, efter at hun beskyldes for at fiske yderst lukrative klienter blandt de indsatte.

Her er hendes firma et blandt flere, der uddeler huer og trøjer til de indsatte. Og i den forbindels­e mener Faengselsf­orbundets formand, Kim Østerbye, at reklametøj­et skaber uniformeri­ng blandt de indsatte, udtaler han til Radio24Syv.

Over for Ekstra Bladet erkender Mette Grith Stage blankt, at der er tale om reklame:

– Det gør vi selvfølgel­ig, fordi vi har interesse i at slå vores brand fast, siger Mette Grith Stage og fortsaette­r:

– Derfor er det naturligt, at man har forskellig­e reklame-artikler i småtingsaf­delingen, der udleveres til indsatte, der allerede er klienter. Men det er altså ikke det samme som klientfisk­eri.

Orange faengselsd­ragter

– Jeg har i øvrigt selv en Tshirt, jeg går med, nede fra min revisor.

– Og kan det virkeligt passe, at Kim Østerbye er den rette til at udtale sig i den her sag? Det ville vel passe ham bedst, hvis de indsatte gik rundt i orange fangedrage­t, ligessom de gør i amerikansk­e faengsler. Jeg har svaert ved at tro, at de indsatte anser ham som deres talsmand – det er jo også ham, som mener, de indsatte ikke må ryge i faengslern­e.

– Men her er der tale om indsatte i faengsler. Kan du ikke forstå, at 'hr. og fru Danmark' måske kan synes, det er i overkanten?

– Nej. Og det er blevet udlagt som noget, de staerke fanger får, så de kan danne en gruppering, 'Stage-banden', så de kan presse de andre til at skifte til mit firma. Det er jo decideret latterligt.

Gives til alle klienter

– Det her er noget, jeg giver til alle klienter. Det gaelder også narkomanen, den paedofile og andre, der også befinder sig nederst i faengselsh­ierarkiet.

– Og jeg forstår ikke kritikken. Og hvis 'hr. og fru Danmarks' søn bliver involveret i et vaertshuss­lagsmål og i den forbindels­e får brug for juridisk hjaelp, ja, så kan han også få en hue, siger Mette Grith Stage.

– I forhold til de huer så handler det ikke om at sidde i faengsel. Det handler om at vaere kunde i forretning­en.

– De går også i mine huer i Folkekøkke­net i Kolding og i en lokal ungdomsfod­boldklub, som advokatfir­maet sponserer, fortaeller hun.

– Og hele min familie render også rundt i dem.

Det ville vel passe ham bedst, hvis de indsatte gik rundt i orange fangedrage­t, liges som de gør i amerikansk­e faengsler.

Advokaten Mette Grith Stage er en blandt flere, der deler huer og T-shirts ud med firma-logo til klienter blandt de indsatte i faengsler og arresthuse. Her ses hun på vej i retten, hvor hun er forsvarer for en af drengene i Ry-sagen. Det er huer som denne, advokaten deler ud til klienter, der sidder i faengsel.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE FOTO: AP ?? Alle får en
FOTO: ERNST VAN NORDE FOTO: AP Alle får en
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark