Ekstra Bladet

DE HAR EN INTERESSE I AT SORTERE DET FRA

VENTEDE 34 MINUTTER PÅ HJAELP TIL SIN KONE:

- MIKKEL RYRSØ mr@eb.dk

Ekstra Bladet kunne i januar fortaelle historien om Holger Krabbe fra Boddum i Nordjyllan­d, der ventede 34 minutter på en ambulance, da hans kone Asta faldt om på badevaerel­sesgulvet 28. marts 2015. Asta afgik dagen efter ved døden.

– Jeg savner hende hver eneste dag. Men jeg finder trøst i, at jeg tror på liv efter døden. Jeg tror, vi skal mødes igen på et tidspunkt. Det glaeder jeg mig til, sagde den 73-årige nordjyde, da Ekstra Bladet besøgte ham i vinter.

Holger Krabbe klagede efterfølge­nde over forløbet. Her kom det frem, at den lange ventetid skyldtes, at ambulancen kom fra Region Midtjyllan­d – 57 kilometer vaek.

Gemmes vaek

At den voldsomme oplevelse, hvor Holger stod alene med sin bevidstløs­e kone i over 30 minutter, blot er et mørketal i statistikk­en, forarger ham.

– Man føler, at ens sag og oplevelse bliver gemt vaek. Der skal ikke tales om det. Sådan en oplevelse, jeg havde, ville jo traekke den forkerte vej i statistikk­en for dem (regionen, red.), så jeg kan da ikke lade vaere med at taenke, at de har en interesse i at sortere det fra, siger Holger Krabbe i dag.

Og borgerne i Hurup, hvor Holger bor, er tilsynelad­ende stadig udsat for lignende episoder med lange ventetider på ambulancer, der skal komme fra naboregion­en.

Man føler, at ens sag og oplevelse bliver gemt vaek

I fjerde kvartal 2016 var en ambulance fra Region Midtjyllan­d således 29,55 minutter om at nå frem til en indbygger i Hurup med livstruend­e sygdom.

Hvad udfaldet af den udrykning er, ved vi ikke, men vi ved dog med sikkerhed, at den kørsel ikke er en del af Region Nordjyllan­ds offentligg­jorte responstid­er. Holger Krabbe ventede 34 minutter på en ambulance til sin nu afdøde hustru, Asta, men det tal medtages ikke i regionerne­s statistik, da den blev sendt fra naboregion­en.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Traekker den forkerte vej
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Traekker den forkerte vej

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark