Ekstra Bladet

Det har vi aldrig gjort før

-

– Hvorfor inkluderer I ikke ambulancer fra Region Midtjyllan­d i jeres responstid­s-opgørelser?

– Hvad synes du om, at hver gang, I benytter en ambulance fra Region Midtjyllan­d, så tager det markant laengere tid end normalt?

– Jeg ved ikke, om det tager markant laengere tid. Jeg haefter mig ved, at disse ture er en meget lille andel – cirka to procent – af det samlede antal kørsler i de fire kommuner. Vi har et velfungere­nde samarbejde over regionsgra­ensen.

– I Hurup Thy, hvor Holger Krabbe bor, har der vaeret én kørsel, der har taget 28 minutter og 55 sekunder. Jeres opgivne gennemsnit­stid er 7,55 minutter. Synes du, det er markant laengere tid end normalt?

– 29 minutter er rigtig nok laengere tid end syv. Men du er nødt til at se på, hvad alternativ­et var. Skulle vi have brugt en af vores egne ambulancer, ville det have taget laengere tid, og så skal du holde antallet af nabokørsle­r op imod det samlede antal.

– I Vils på Mors er det en tredjedel af kørslerne, der er udført af Region Midtjyllan­d. Synes du, at det viser et reelt billede af responstid­en, når en tredjedel ikke taelles med?

– Nej. Jeg synes, det viser, at man bestraeber sig på at levere ambulancen så hurtigt

– Så du anerkender, at det ikke giver et retvisende billede af responstid­en?

– Det er ikke den måde, vi har valgt at gøre det op på.

Ekstra Bladet har bedt Ulla Astman, regionsråd­sformand i Nordjyllan­d, om et interview, men hun henviste til ambulance-chef Peter Larsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark