Ekstra Bladet

STJÅLET PAS MULIG NØGLE TIL HEMMELIGT NETVAERK

Treårig krydsede flere landegraen­ser med aeldre dansk drengs stjålne pas

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D CARSTEN NORTON

Et stjålet barnepas kan vise sig at vaere afgørende for dansk politis efterforsk­ning af det mulige netvaerk, som har bistået Angelina Mathiesen forud for hendes og hendes to børns afrejse fra Danmark.

– Hvis passet er stjålet i Danmark med henblik på at hjaelpe kvinden, er det bestemt en interessan­t oplysning, bekraefter Jens Møller, vicepoliti­inspektør ved Københavns Politi.

Kvinden er en af to mødre, som har bortført deres i alt fem børn til Brasilien.

Ekstra Bladet fandt dem

Ekstra Bladet fandt før påske hende og Lisbeth Markussen i Belém, hovedstad i den brasilians­ke delstat Pará. Her har de opholdt sig i henholdsvi­s et og to år med børnene. Begge er internatio­nalt efterlyst via Interpol og har, indtil de for nylig søgte asyl, vaeret jaget af brasilians­k politi. Angelina Mathiesen, som før hed Malene Valiant Vestergaar­d, er den ene af de to kvinder, der har bortført sine børn til Brasilien.

I et stort interview med Ekstra Bladet fortalte Angelina Mathiesen, at hun og børnene rejste lovligt til Sydamerika. Hendes asylansøgn­ing, som Ekstra Bladet har fået indblik i, og nu behandles af brasilians­ke myndighede­r, afslører dog en anden historie.

Her anfører den 43-årige kvinde, at hun benyttede et andet pas til sønnen Leonardos indrejse i landet. Pasfotoet viser et billede af en dreng, som synes nogle år aeldre end den nu fireårige Leonardo.

Pasbillede­rne af Angelina Mathiesen selv og datteren Aia er efter alt at dømme fra deres egne lovlige pas.

Passet, som Leonardo brugte, er ifølge kilder med kendskab til forløbet skaffet til veje af tredjemand fra en sjaellands­k familie. At det netop blev det pas, skyldes angiveligt et muligt navnesamme­nfald mellem Mathiesens

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Ekstra Bladet 14. april.
FOTO: EKSTRA BLADET Ekstra Bladet 14. april.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark