Ekstra Bladet

Far forsøgte at få søns pas konfiskere­t

- PRIVATFOTO ehren@eb.dk; cno@eb.dk

– Jeg sagde, at der var en risiko for, at hun ville forsvinde med børnene.

Det fortaeller Vladimir Valiant, som er far til Leonardo og papfar til Leonardos søster Aia, der for godt et år siden rejste med deres mor til Brasilien.

Ifølge Vladimir Valiant var Leonardos pas udløbet, og ekskonen Angelina Mathiesen forsøgte at få hans underskrif­t for at få rejsedokum­entet fornyet.

– Det afviste jeg gentagne gange, fordi man ikke må rejse med børnene under en verserende foraeldrem­yndighedss­ag, siger den 54-årige mand, som havde en tiltagende mistanke om, at ekskonen ville gøre noget drastisk.

Det gjorde han efter eget udsagn opmaerksom på i både byretten og landsrette­n, som har behandlet foraeldrem­yndighedss­agen, og over for politiet og Borgerserv­ice.

Ifølge ham noterede sidstnaevn­te på Leonardos cprnummer, at passet ikke kunne fornys, hvis ikke begge foraeldre var fysisk til stede.

Vladimir Valiant fortaeller, at han også forgaeves har forsøgt at få danske myndighede­r til at konfiskere ekskonens og papdattere­ns pas.

– Det undrer mig meget, at hun kunne rejse igennem flere lande, uden at nogen fattede mistanke til, at det ikke er Leonardos billede i passet.

Københavns Politi har ikke ønsket at kommentere Vladimir Valiants forsøg på at forhindre Angelina Mathiesens bortførels­e af børnene. Vladimir Valiant har ikke opgivet håbet om at få børnene hjem. Ekstra Bladet bringer det umaskerede billede af Leonardo med faderens tilladelse. søn og barnet i passet.

Angelina Mathiesen og hendes og eksmaenden­es Peter Lawaetzs og Vladimir Valiants børn kom ind i Brasilien via en laengere rute fra København til Berlin og Amsterdam samt flere lande i Sydamerika. Det udløste blandt andet en brasilians­k arrestordr­e, mens hun i Danmark er varetaegts­faengslet in absentia.

Politi undersøger netvaerk

Det samme er 39-årige Lisbeth Markussen, som har bortført sine og eksmanden Rico Markussens tre børn, Johanne, Sigurd og Kristian. Før Brasilien opholdt de sig i Peru.

Kvinderne og børnene boede i en periode sammen i et hus på en strand på ferieøen Mosqueiro, hvor brasilians­k politi ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r åndede dem i nakken. Få timer før en horde politifolk stormede huset, flygtede de i al hast.

Nu har asylansøgn­ingerne sat en eventuel anholdelse og udlevering til Danmark på standby.

Københavns Politi har udvist stor interesse for Ekstra En af siderne i Angelina Mathiesens asylansøgn­ing viser de pasfotos, som hun og børnene rejste til Brasilien med. Asylansøgn­ingen afslører også, at Leonardo ikke rejste på sit eget pas.

Det undrer mig meget, at hun kunne rejse igennem flere lande, uden at nogen fattede mistanke

Bladets teori om, at et mere eller mindre formaliser­et netvaerk kan have støttet dem i forløbet, der endte med bortførels­en fem danske børn.

De tre faedre har oven på bortførels­erne fået fuld foraeldrem­yndighed af Statsforva­ltningen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark