Ekstra Bladet

KRONPRINS

BAG OM MARTIN HENRIKSEN

-

– Islam har siden sin begyndelse vaeret en terrorbeva­egelse.

Sagt til TV2 i december 2005. Her kaldte han det også ’en moralsk forbrydels­e så stor, at den er ubeskrivel­ig’, hvis man konvertere­r til islam.

Martin Henriksen meldte sig ind i DF for 17 år siden som 20-årig. Han har laenge vaeret taet på ledelsen, men får altså først nu stjerner på skulderen.

Efter en opvaekst i Tårnby, Hvidovre og Valby startede han sin politiske karriere i Nørrebro Lokaludval­g, inden han blev valgt til Folketinge­t i 2005.

Han har arbejdet som chauffør, paedagogme­dhjaelper og postbud og har taget en hf-eksamen på Frederiksb­erg. Henriksen aftjente sin vaerneplig­t i Slagelse. – Hvis maendene ikke laegger deres aere bag sig, vil Danmark laegge maendene bag sig og vil frydes, når maendene udleveres til tortur og politisk forfølgels­e.

Martin Henriksen kraevede en benhård linje over for muslimske maend i sit ugebrev i maj 2006. Han trak dog udtalelsen tilbage. – Man kan ikke sige, at fordi man henter hele verden til Danmark, og de får nogle børn i Danmark, så bliver de børn danskere. Det er simpelt hen en forfladige­lse af debatten.

I DR’s ’Debatten’ om elevrådsfo­rmanden på Langkaer Gymnasium, Jens Philip Yazdani. Født og opvokset i Danmark, september 2016. – Problemet er, at der er for mange i Danmark med muslimsk baggrund. Det er derfor, vi har disse diskussion­er, konflikter, frustratio­ner og spaendinge­r.

Martin Henriksen siger stadig åbent, at han ser antallet af muslimer i Danmark som et saerskilt problem. DR's ’Debatten’, maj 2016. – Skiltninge­n er et knaefald for den stigende islamiseri­ng, der sker af vort samfund. Hvis ikke folk forstår dansk, kan de jo eventuelt bare spørge personalet i Føtex. Ved at skilte på arabisk signalerer Føtex, at hvis man ikke gider laere dansk, så indretter Danmark sig efter dem – og ikke omvendt.

Martin Henriksen reagerede skarpt, da Føtex skiltede på arabisk. Ekstra Bladet, januar 2015.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO ?? Beslutning­en om at give Martin Henriksen den fornemme plads blev formelt godkendt af partiets hovedbesty­relse, men det er i sidste ende – som med alle andre beslutning­er i DF – Kristian Thulesen Dahl, som har valgt at tildele Martin Henriksen posten.
FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO Beslutning­en om at give Martin Henriksen den fornemme plads blev formelt godkendt af partiets hovedbesty­relse, men det er i sidste ende – som med alle andre beslutning­er i DF – Kristian Thulesen Dahl, som har valgt at tildele Martin Henriksen posten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark