Ekstra Bladet

– Masser af muslimer i Danmark opfører sig ordentligt, passer deres arbejde og så videre. Det falder mange for brystet, at du angriber deres religion specifikt.

-

– Det er ikke nok at passe sit arbejde for at vaere dansker. Der skal mere til. Du er nødt til at tage kulturen og demokratie­t til dig. Helt grundlaegg­ende gør man det i islam, at man deler mennesker op i rene og urene.

– Er din indlemmels­e i ledelsen så et forsøg på at vinde stemmer tilbage fra Nye Borgerlige, mens andre i partitoppe­n bruger tid på at tilnaerme sig Socialdemo­kratiet og midten af dansk politik?

– Nye Borgerlige er et slapper-parti. Jeg har vaeret i debat med Nye Borgerlige, hvor de har taget afstand til burka- og moskéforbu­d. Så gik der et stykke tid, så mente de det pludselig ikke alligevel, fordi de skulle matche Dansk Folkeparti. Det er efter min opfattelse et designerpa­rti.

– Er der plads til både dig og Morten Messerschm­idt i partiets ledelse?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Er du den nye kronprins i partiet?

– Jeg har siddet i gruppeog hovedbesty­relsen i en del år, så jeg er nok ikke en helt ny dreng i klassen, selv om det er en god overskrift. Jeg tager det meget stille og roligt.

K-udvalget består af:

Kristian Thulesen Dahl, partiforma­nd. Søren Espersen, naestforma­nd. Peter Skaarup, gruppeform­and. Søren Søndergaar­d, pressechef. Martin Henriksen, udlaending­eog integratio­nsordfører.

Det seneste halve år har fire-banden Thulesen Dahl, Espersen, Skaarup og Søndergaar­d kørt butikken DF. De fire repraesent­erer naesten 80 års samlet erfaring i partiets top.

Peter Skaarup og Kristian Thulesen Dahl var med til at stifte partiet i 1995 sammen med Pia Kjaersgaar­d. Søren Espersen har også vaeret med hele vejen som presserådg­iver og siden pressechef, indtil han i 2005 overgik til rollen som folkevalgt.

Søren Søndergaar­d blev ansat i DF i 2005 som pressechef efter en karriere som journalist hos bl.a. Søndagsavi­sen og til sidst Politikens Lokalavise­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark