Ekstra Bladet

Afhaengig af ros

Den danske stjernekom­iker kan for tiden opleves i en hudløst aerlig dokumentar­film

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD FOTO: JACOB EHRBAHN rms@eb.dk

Når Anders 'Anden' Matthesen er aktuel med et comedyshow, er det altafgøren­de, at så mange som muligt kommer ind og oplever hans seneste finurlige påfund. Både på grund af de gode danske kroner, der kommer i kasseappar­atet, når billetsalg­et kører, men også af lidt mere forfaengel­ige årsager.

– Nogle gange taenker jeg, om det bare er mig, der er så behagesyg, at jeg bare SKAL høre folk klappe. Måske findes der nogen, der kan holde sig helt fri af det, men jeg kan ikke, siger Anders Matthesen til Ekstra Bladet og fortsaette­r:

– Det er det samme, når jeg har lavet et show. Det kan sagtens vaere, at det har fået 36.000 stjerner, og hele Danmark er inde og se det og er glade, men hvis der er så er en enkelt, der på Facebook skriver 'sikke noget lort!', så bliver jeg alligevel lidt stødt.

Jeg er ikke usårlig

Men selv om han på godt og ondt lader sig påvirke af anmeldelse­r og kommentare­r, afviser han, at han kunne finde på at lefle for anmeldere eller fans og altid give dem, praecis hvad de ønsker og efterspørg­er.

– Jeg har en tendens til at vaere lidt for afhaengig af, hvad folk mener og siger om mig. Jeg er ikke usårlig og en, der bare går glad gennem livet, men jeg vil ikke lave mine ting om – heller ikke selv om hele verden siger: 'Det kan vi ikke bruge til noget'.

– Betyder anmeldelse­rne noget specielt denne gang, hvor det er en meget personlig film?

– Det er dejligt, at folk tager godt imod det nu, hvor jeg har blottet mig. Hver gang bilder man sig ind, at man er ligeglad med anmeldelse­rne, men det er man så alligevel ikke helt. Det betyder da noget, hvad folk mener, og når det så regner med stjerner, så er det jo bare helt eventyrlig­t, siger Anders Matthesen.

'Den anden side' er instrueret af Pernille Rose Grønkjaer og havde torsdag premiere i biografer over hele landet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark