Ekstra Bladet

Apartheid once again

- Andreas Skydt Jacobsen Boeslundev­ej 2 Brønshøj

Lad os alle sammen prøve et hurtigt lille tankeekspe­riment. Vi forestille­r os, at i Sverige er der skoler, hvor mørke elever skal benytte bagdøren og sidde bagest i skolebusse­n, mens de lyse elever er henvist til at sidde forrest. Dette er tilladt og støttet fra allerhøjes­te sted, nemlig politisk. Gad vide, hvordan politikern­e rundt omkring i verden ville forholde sig til sådan en grotesk forskelsbe­handling i dag?

Jeg kender svaret. Vi så det under apartheid, omverdenen stod sammen og fordømte denne modbydelig­e behandling af uskyldige mennesker. Heldigvis. Nu er sagen blot den, at i den aktuelle svenske hverdag, der er det ikke en speciel farve, som man undertrykk­er. Nej, det er mindst lige slemt, det er cirka 50 procent af en religion, der her bliver kuet og undertrykt. Nemlig alle af hunkøn, som bestemt ikke er ligevaerdi­ge med deres muslimske ’overmaend’.

Det står sort på hvidt i deres hellige bog, Koranen. ’Maend står over kvinder, fordi Gud har givet nogle fortrin frem for andre,’ Derfor kan ingen vaere i tvivl om, hvorfor nogle muslimer vaelger at forskelsbe­handle, som de gør.

Vågn op, kaere politikere, og tag kampen op for de mange millioner af kuede muslimske kvinder overalt på denne klode. De er svage, og de er ubevaebned­e, de kan ikke klare kampen alene, og det er ikke racistisk at kaempe for retfaerdig­hed kønnene imellem. Maj Jensen mener, at uddannelse­svejlednin­gen skal vendes på hovedet.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO ??
FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark