Ekstra Bladet

HELE TO SEKUNDER EFTER KEVIN RUSLAND

Romain Grosjean var svaert desillusio­neret efter gårsdagens tidtagning, mens hans team-kammerat, Kevin Magnussen, håber på point i dagens løb

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

SOCHI (Ekstra Bladet): Temperamen­tsfulde Romain Grosjean laegger ikke fingrene imellem, når tingene går ham imod. Og turen til Rusland har udviklet sig som et mareridt, der bare bliver ved og ved.

Til tidtagning­en kulmineren­de det med en sidsteplad­s, mens Kevin Magnussen blev nummer 14.

Jo, franskmand­en blev fanget af et gult flag til sidst, men selv uden det var han ikke sluppet videre til Q2, lyder hans aerlige vurdering.

– Jeg har vaeret langsom hele weekenden. Min bedste placering var nummer 17. Noget virker ikke. Jeg håber, vi finder ud af noget hen over natten, ellers bliver løbet langt og smertefuld­t, sagde franskmand­en, da han mødte blandt andre Ekstra Bladet i aftes.

En katastrofa­l optakt

Hele weekenden har han beklaget sig over raceren, og for en gangs skyld fik bremserne ikke skylden.

Teamet måtte ganske vist skifte tilbage til den gamle leverandør, fordi kølingen ikke virkede optimalt på de nye. Havde man fortsat med dem, ville ingen af bilerne kunne nå ternet flag.

Udsigten til løbet endnu vaerre for Romain Grosjean:

– På ‘long run’-fredag var jeg to komma noget sekunder langsommer­e end Kevin, konstatere­r han.

– Efter tre sessioner og en kvalifikat­ion … På en meget, meget dårlig dag kan man vaere tre eller fire tiendedele efter sin teamkammer­at.

– Jeg har vaeret mindst 0,7 til et sekund efter. ‘Long run’ var en katastrofe. Når han kørte i 40’erne, kørte jeg i 42’erne, så …

Lige praecis den katastrofa­le fredag laegger teamchefen Günther Steiner ikke så meget i:

– To sekunder lyder af meget, men når man er nødt til at slippe gassen og skifte bremsebala­ncen, hvor man ikke ønsker det, kan det ske.

Mange folk her kaemper med både fronten og bagenden, så jeg drager ingen forhastede konklusion­er

I det taette midterfelt havde Haas det svaerere i Rusland end til de foregående tre kvalifikat­ioner.

Selv om Kevin Magnussen blot var syv hundredede­le af et sekund fra en 11. plads, tvivler teamchefen på, at der er noget rigtigt galt med raceren:

– Mange folk her kaemper med både fronten og bagenden, så jeg drager ingen forhastede konklusion­er. Den anden bil klarede det ret godt.

– Er der noget galt mekanisk? Det er svaert for mig at tro på, men ja, det kan jeg heller ikke afvise. Nogle gange har man bare en dårlig weekend. Se på Hamilton, han er et halvt sekund efter Bottas, siger Günther Steiner.

I den anden side af garagen var humøret noget højere. Her håber man på point.

– Vi er lidt mere glade i løbstrim i forhold til tidtagning­en. Så det burde vaere muligt at få noget til at ske, lyder det fra Kevin Magnussen.

– Jeg får en placering på grund af Sainz’ straf, så det ser ikke sket skidt ud i forhold til point. Men jeg får brug for en god første omgang, fortsaette­r Magnussen, der begynder løbet som 13’er.

Der holder to Ferrarier i første raekke for første gang siden 2008.

Noget virker ikke. Jeg håber, vi finder ud af noget hen over natten, ellers bliver løbet langt og smertefuld­t

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: IMAGO/CRASH MEDIA GROUP/ ALL OVER PRESS ?? Kvalifikat­ionKevin Magnussen starter som nummer 13 i dag efter gårsdagens ikke helt optimale kvalifikat­ion i Sochi. Den danske Haas F1-kører klarede sig dog langt bedre end team-kammeraten Romain Grosjean, der starter sidst i feltet.
FOTO: IMAGO/CRASH MEDIA GROUP/ ALL OVER PRESS Kvalifikat­ionKevin Magnussen starter som nummer 13 i dag efter gårsdagens ikke helt optimale kvalifikat­ion i Sochi. Den danske Haas F1-kører klarede sig dog langt bedre end team-kammeraten Romain Grosjean, der starter sidst i feltet.
 ?? FOTO: HONE/LAT/REX ?? Red Bull testede en skaerm sidste år.
FOTO: HONE/LAT/REX Red Bull testede en skaerm sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark