Ekstra Bladet

Fremgang ALT ER VENDT PÅ HOVEDET

- Ferrari slår Mercedes, Nu må man håbe, Hos Mercedes Jeg tror, at

Finske Kimi Räikkönen og det øvrige Ferrari-team ligger ifølge Ekstra Bladets Formel 1-ekspert lunt i svinget til at vinde dagens grandprix i Rusland. Begge biler starter for første gang i årevis på de to forreste pladser.

Bottas slår Hamilton, og på alle måder var udfaldet af kvalifikat­ionen til det russiske grandprix noget af en overraskel­se.

Sebastian Vettel fører kampen om VM, og det gør han på den baggrund, at Ferrari helt klart har feltets bedste bil målt over en løbsdistan­ce. Mercedes’ biler slider for meget på daekkene til at kunne stå distancen, men i kvalifikat­ionerne har den tyske supermagt indtil denne weekend siddet på begivenhed­erne.

Banen i Sochi er kendt for sit notorisk dårlige vejgreb, og netop derfor burde Mercedes faktisk ikke have så store problemer, som tilfaeldet er. Jeg er af den opfattelse, at Ferrari virkeligt har fat i den lange ende og endda udbygger forspringe­t i disse dage.

Jeg har tidligere skrevet, at Ferrari med de nye biler i den grad har vaeret dygtigst på tegnebraet­tet, og at italienern­es bil rent aerodynami­sk er ramt lige i øjet.

Men deres performanc­e i Sochi på den glatte asfalt viser altså også, at bilen må have et fantastisk godt mekanisk greb. Og så er der motorkraft­en, som simpelt hen også må vaere blevet boostet vaeldigt godt til i år. Jeg vil gå så langt som til at sige, at Sebastian Vettel er mit bud på en 2017-verdensmes­ter.

at de glade italienere ikke får spaendt ben for sig selv på vejen mod mesterskab­et, hverken det individuel­le eller konstruktø­rernes. For nu er de røde hold ikke lige just kendt for at vaere dem med det største overblik, når det gaelder strategi og så videre.

Vi har mange gange set dem gå i panik i situatione­r, hvor Mercedes omvendt havde helt styr på tingene, og det ser jeg som deres største svaghed.

Dog vil jeg sige, at de i de seneste løb har holdt tungen nogenlunde lige i munden, og i Bahrain var de gode med Vettel, men fik kludret i det med Kimi Raikkonen, som de i første stint fik holdt ude alt for laenge.

begynder det at ligne en krise, for her er man ikke vant til at blive kørt agterud på denne måde. Der er meget, som peger på, at der er en enorm opgave at løse for teamet. Bilen fungerer ikke så godt som Ferraris, og så er der noget, som tyder på, at Hamilton og Bottas ikke helt kan blive enige om, hvem der skal vaere spydspids.

Det kan jo i sidste ende komme til at koste dyrt, hvis de to kumpaner ’stjaeler’ point fra hinanden – så har Vettel fordelen, idet Raikkonens klare jobbeskriv­else er hjaelperyt­ter.

Lewis Hamilton var helt vaek i kvalifikat­ionen, og når man mister oceaner af tid i sektor 3 og ikke engang ved hvorfor, så har man virkelig et problem. Når ’jeg må tilbage på tegnebraet­tet’ er det eneste, man har at sige efterfølge­nde, så er det op ad bakke. Bottas havde også store problemer, så teamet er i krise denne weekend.

Ferrari løber med det hele i dag, og Bottas og Lewis Hamilton må slås om krummerne for at få den sidste plads på podiet.

Mon ikke også at der er krise hos Haas, hvor Romain Grosjean i den grad har en skidt weekend. Problemer med bremser og mekanik og en bil uden greb har gjort, at nerverne har siddet ret meget uden på tøjet.

Franskmand­ens brok har ikke vaeret uberettige­t, men i den anden side i garagen har der vaeret vaesentlig­t mere ro.

Kevin Magnussen har indtil videre haft en ganske godkendt optakt til racet. K-Mag var jo ganske taet på at nå Q3, men i mine øjne missede teamet, at det skulle have sørget for, at danskeren havde haft to flyvende omgange i sit sidste forsøg.

Jeg synes dog, at vi skal vaere forsigtige med at afskrive Romain Grosjean, idet han jo ikke glemmer at køre i løbet af natten.

Men for pokker da! De gode kort er da klart på Kevin Magnussens haender, når starten går til det russiske grandprix i eftermidda­g.

Jeg er af den opfattelse, at Ferrari virkeligt har fat i den lange ende og endda udbygger forspringe­t i disse dage

 ?? FOTO: IMAGO/THOMAS MELZER/ ALL OVER ??
FOTO: IMAGO/THOMAS MELZER/ ALL OVER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark