Ekstra Bladet

MED PÅ BANEN Beslutter sig først til sommer

- Gisle@eb.dk gisle

odbold reddede mig fra ike at have en større nedtur, ger Emiliano Marcondes.

ørste mål på mors dag

an sidder i de bløde møbler å første sal i Farum Park. å vaeggene haenger billeder f jublende FC Nordsjaeln­d-spillere, og han er med å de fleste af dem. – Jeg ville så gerne have st hende meget af det, som g har nu, siger den kreatie dansk-brasiliane­r, der i arts blev månedens spiller Superligae­n og i alt er oppe å 11 saesontrae­ffere for FC ordsjaella­nd. Det er forskellig­t, hvordan an fejrer dem. Nogle gange eger han mod himlen, som a han 11. maj 2014 på mors ag scorede sit første Superga-mål.

Andre gange hiver han op i trøjen og kysser den venstre arm, som med tiden skal forvandles til et minde om moderen og Brasilien.

– Jeg har allerede en tatovering, men hele min arm skal vaere dedikeret til hende. Der kommer flere tatovering­er.

– Det brasilians­ke flag, hendes navn og en halskaede, jeg fik af hende, siger Emiliano Marcondes, der har skiftet Marcondes ud med Emiliano på ryggen af den røde FCN-trøje.

Da han i 2014 besøgte sin store, brasilians­ke familie, havde han nogle af sine fodboldtrø­jer med.

Hans morfar – med efternavne­t Camargo og en fortid i fodboldklu­bben Corinthian­s – spurgte, hvorfor der ikke stod Camargo på ryggen.

Løsningen blev, at FCNspiller­en hverken valgte det ene eller det andet fornavn. I stedet blev det slet og ret fornavnet, som det som ofte er med brasilians­ke spillere.

– Og det er jeg glad for. Min mor var jo med til at vaelge mit navn, så det er dejligt, at det nu står på ryggen. Hun er med mig på banen, siger Emiliano Marcondes med et smil. Da FC Nordsjaell­and indledte foråret, løb Emiliano Marcondes rundt med nummer 18 på ryggen, men staerke praestatio­ner og flere mål betød, at han midt i marts fik trøje nummer 10.

Den spillede han altid i som ungdomsspi­ller og havde plaget for at få den laenge.

– Men de sagde ’kun hvis du forlaenger’, og så taenkte jeg ikke så meget mere over det. Jeg spillede med et par handsker med nummer 10, som holdledere­n havde lavet til mig.

– Når jeg scorede, pegede jeg på dem, og jeg scorede rimelig mange mål, og så blev de åbenbart enige om at gi’ mig den alligevel. De sagde, at jeg havde fortjent den, siger FCN-10’eren, for hvem et nummer ikke bare er et nummer:

– 10 er det fedeste tal, og der ligger også noget kvalitet i det. Man betyder noget og er vaerdsat, når man har nummer 10. Og man forlanger også noget af ham i nummer 10.

Kan se mig selv i udlandet

– Jeg har gået i mange Pelé-trøjer som lille. Han var min fars yndlingssp­iller, og han har fortalt mig meget om ham.

– Siden har der vaeret mange store brasilians­ke spillere, og man maerker, at det nummer betyder noget saerligt for dem.

Men hvor laenge han selv fortsaette­r i FC Nordsjaell­andtrøje nummer 10, er uvist. Kontrakten udløber til nytår, og 22årige Emiliano Marcondes har ikke besluttet sig for, hvad der skal ske.

– Jeg tager ingen beslutning før til sommer. Jeg fokuserer kun på traening og kamp. Det er det eneste rigtige. Det ville fjerne fokus at spekulere på fremtiden nu.

– Jeg kunne godt se mig selv blive i FC Nordsjaell­and, for jeg kan godt li’ at vaere her, men jeg kan også godt se mig selv i udlandet, siger Emiliano Marcondes, der har Spanien som sin drømmedest­ination og i et par år faktisk havde spansk på aftenskole.

Jeg ville så gerne have vist hende meget af det, jeg har nu

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark