Ekstra Bladet

LAD VANVIDDET

Bayern München er tysk mester i fodbold for femte år i traek. Titlen kom i hus med en 6-0-sejr ude over Wolfsburg i fjerdesids­te spillerund­e

- KLAUS EGELUND

Arjen Robben fik bolden lidt heldigt med sig i sit raid fra sidelinjen ind mod midten. Trak ind mod straffespa­rksfeltet og huggede så lidt med sin giftige venstrefod.

4-0 til Bayern München på VW Arena i Wolfsburg.

Det var i starten af anden halvleg.

Et nyt mestrerska­b var på vej til Der Rekordmeis­ter. Nummer 27 i raekken. Men et par smertelige nederlag gør at begejstrin­gen er til at overskue.

Først kvartfinal­e-exit mod Real Madrid i Champions League og i ugens løb et chokerende farvel til pokalturne­ringen, da Borussia Dortmund vandt på Allianz Arena

Jeg tror de kommer til at lave vanvittige ting

Efter Pep Guardiolas farvel til Säbener Strasse, virker det som om, at FC Bayern står ved en skillevej.

Signatur-scoringen fra Arjen Robben er i den henseende meget symbolsk.

For Robben står sammen med Franck Ribéry på modsatte fløj som garanter for absolut verdenskla­sse hos Bayern München.

Men udløbsdato­en naermer sig. Der bliver laengere og laengere mellem Robbens klassiske projektile­r og raids fra sidelinjen.

Modstander­ne har laert at daempe hollaender­en, der har mistet toppen af farten. Sådan er det når alderen har rundet 33 år.

Franck Ribéry er 34 år.

De to er stadig i Bayern München naeste saeson.

Kingsley Coman, Douglas Costa har vist potentiale.

Men de har primaert udstillet manglen på bredde og ingen af dem er tilnaermel­sesvist i vaegtklass­e med Ribéry og Robben.

Hos den sydtyske gigant, hvor storhed taelles på hvor mange pokaler, der hentes hjem hver saeson, så er et mesterskab… und nichts weiter… en fiasko.

– Vinder vi pokalen, så kan det stadig ende som en god saeson, sagde anfører Philipp Lahm i optakten til pokalsemif­inalen.

Det kiksede så.

På vej på pension

Lahm får lov til at løfte Die Meistersch­ale – mesterskab­strofaeet – på sidste spilledag, og så går han på pension. Det gør Xabi Alonso også.

Og så kan vanviddet bryde løs.

– Der er jo en grund til, at et navn som Alexis Sanchex fra Arsenal bliver bragt i spil som afløser for Ribéry eller Robben, sagde Mehmet

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark