Ekstra Bladet

Sunderland er ude af Premier League

-

Panderynke­rne blev formentlig en kende dybere ved floden Wears udløb i Nordsøen, da Sam Allardyce 22. september 2016 fik sparket som Englands manager.

På Stadium of Light havde Sunderland allerede indledt saesonen skidt. Ét point i de første fem kampe blev indledning­en på endnu en saeson med nedrykning som tema.

Sam Allardyce havde fået jobbet i spidsen for England til dels grundet sine bedrifter i Sunderland, som han hjalp til overlevels­e i Premier League fra en vanskelig udgangspos­ition i 2016.

På en uimodståel­ig slutspurt fik Sunderland kaempet sig ud af bunddyndet og sikrede en ny saeson på bekostning af lokalrival­erne Newcastle. Sam Allardyce kunne få alt han pegede på i dette trøstesløs­e hjørne af England.

Han valgte landets fornemste traenerjob.

Så 22. juli forlod Sam Allardyce Sunderland og klubben kunne dagen efter omsider tage hul på sommerens hårdt påkraevede arbejde på transferma­rkedet ved at udpege Alex Fergusons flop-afløser i Manchester United,

Fremtiden er usikker

I går kunne det håndgribel­ige resultat af sommerens kaos aflaeses, da Sunderland stemplede ud af Premier League som første nedrykker.

Bødlen var norsk. Brandvarme Joshua King knaldede det enlige mål i nettet i slutfasen, da Bournemout­h fortjent afgjorde sagerne på Stadium of Light, da Sunderland desperat forsøgte at hente den påkraevede sejr.

– We want Moyes out, tordnede de tilbagevae­rende Sunderland-fans ved slutfløjte­t.

En automat-reaktion som ikke er helt fair.

David Moyes kom sent ind. Han tog over i en klub, hvor kampen mod nedrykning har vaeret et tilbageven­dende tema saeson efter saeson.

Han fik en fire-årig aftale med Sunderland ved sin ansaettels­e, og vurderinge­n hos den lokale presse er, at Sunderland er parat til at gøre, hvad naboerne Newcastle gjorde, da de holdt fast i Rafael Beintez efter nedrykning­en.

Sunderland har brug for en gennemgåen­de figur, der taenker langsigtet.

Spørgsmåle­t er om David Moyes har lyst til at dumpe ned i Championss­hip.

Op til weekendens runde satte han selv spørgsmåls­tegn ved sin fremtid i klubben.

– Jeg vil vurdere situatione­n, når saesonen er ovre, sagde David Moyes fredag.

Det nordøstlig­e England kaemper med et dårligt image. Flere klubber overvejer at rykke traeningsa­nlaeg ned i naerheden af London for at vaere mere attraktive for store spillere. Dårligt vejr og grå nuancer på farvepalet­tten er ikke optimalt i den sammenhaen­g.

Og praecis derfor er David Moyes lige nu vigtigere for Sunderland end Sunderland er vigtig for Moyes.

Brandvarme Joshua King knaldede det enlige mål i nettet i slutfasen, da Bournemout­h fortjent afgjorde sagerne

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark