Ekstra Bladet

KUN ÉN TOPTRAENER HAR NOGET PÅ SPIL

- DET ER NOK KAMPEN OM GULD DER ER ALTSÅ DET AENDRER DOG

lidt for tidligt at drage de helt vilde konklusion­er, men jeg tør nu godt laegge hovedet på blokken og faelde en foreløbig dom: Indtil videre har den nye Superligas­truktur budt på vaesentlig­t flere plusser end minusser!

Det er i min verden stadigvaek ikke okay, at et hold i princippet kan tabe samtlige 26 kampe i grundspill­et – plus seks i nedrykning­sspillet – og så alligevel klare sig fri af nedrykning. Det er underligt at taenke på, men det er jo også rent tankespind: Det kommer aldrig til at ske!

Jeg er også stadig skeptisk med hensyn til, om Danmark er et stort nok land til at baere 14 mandskaber i den bedste liga, men der er slet ingen tvivl om, at netop slutspille­t er med til at banke intensitet og ekstra spaending ind i årets liga-afslutning.

og sølv har i min verden for laengst vaeret afgjort, og i denne runde kan de to saet medaljer også matematisk blive fordelt til henholdsvi­s FCK og Brøndby. Flot af begge klubber. Slutspille­t i sin tid blev ’solgt’ på, at det ville skabe nogle fantastisk­e kampe i toppen af ligaen – det har i stedet skabt nogle fantastisk­e kampe i bunden!

Der er kun bronzemeda­ljerne at spille om, og her må jeg bare sige, at Jess Thorup i FC Midtjyllan­d vil blive bedømt benhårdt på, om han er i stand til at drible dem hjem til heden.

For FC Nordsjaell­and vil det vaere stort at udnytte et fremragend­e forår og Randers’ kollaps til at gafle medaljer og en tur ud i Europa. I Lyngby vil det tilsvarend­e vaere endnu større, og når det gaelder Sønderjysk­E, synes jeg allerede, succesen er i hus – at lande i top seks kan kun vaere godkendt.

Holdet afgav tre profiler til FCM, Tommy Bechmann stoppede, traeneren rejste til Sverige midt i det hele, og assistente­n smuttede til Randers.

Det er FCM og Jes Thorup, der har noget på spil. De kan redde det både med bronze og ved at vinde pokalen, men det er under alle omstaendig­heder skuffende, at de har 16 point op til Brøndby – og 29 (!) til FCK. Bundlinjen er jo også, at midtjydern­e slet, slet ikke kan vaere FC Midtjyllan­d-traener Jess Thorup har god grund til at se alvorlig ud. Hvis midtjydern­e ikke får hevet Superliga-bronzemeda­ljerne hjem i denne saeson, vil det vaere en fiasko.

FCM kan redde det både med bronze og ved at vinde pokalen, men det er under alle omstaendig­heder skuffende, at de har 16 point op til Brøndby – og 29 point (!) til FCK

tilfredse, hvis de ikke kommer ud i Europa efter sommerferi­en.

stadig noget på spil for topklubber­ne, spillerne og isaer en enkelt traener.

Men det er unaegtelig i de to nedrykning­s-puljer, vi har fået spaending og drama for alle pengene.

I den gamle ligeud-struktur ville forfaerdel­igt mange klubber have haft ufatteligt lidt at spille for i de sidste fire-fem runder, men jeg skal da lige love for, vi har fået smaek for skillingen efter en dødssyg første runde, hvor de taktiske tøjler var stramme, og tre af fire kampe endte 0-0.

Gruppen med Randers, OB, Horsens og Esbjerg er mere eller mindre afgjort. Det er mellem AaB, Silkeborg,

Viborg og AGF, at alt endnu er åbent – med den tilføjelse, at de to, der ender med at traekke sorteper, oven i købet kan spekulere i, om de helst vil møde Horsens eller Esbjerg. Og den situation kan AGF og Viborg jo ende i før sidste runde i Aarhus … Det kan blive en underlig kamp.

Jeg ville personligt gå efter Horsens, der ikke kan afgøre kampe og ikke skaber lige så meget som Esbjerg, der godt kan gøre ondt. Det kan selvfølgel­ig også vaere, traenerne taenker anderledes end mig …

ikke på, at strukturen har vundet! Nu kunne jeg bare godt taenke mig at se det udmøntet også på tilskuerpl­adserne, hvor der sandt for dyden har vaeret

tyndt besat, selv om der står så ufatteligt meget på spil.

Jeg fryser sgu også derude, og det er da en fuldbyrdet skandale, at vi snakker om mulig nattefrost i maj. Man burde jo stå i en Hirtshals-habit på stadion, mens man skreg efter et par varmegrade­r. Klubberne bliver selvfølgel­ig også nødt til at lave lidt ballade, når de skal konkurrere med Open By Night, som tilfaeldet var i Randers fredag aften …

Jeg ved, at aarhusiane­rne kommer og bakker op, når lokummet braender i AGF, men det er altså også NU, tilhaenger­ne i blandt andet Horsens skal krybe ud af soveposern­e og komme på stadion, hvis de virkelig ønsker at støtte deres hold.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN
 ?? FOTO: LARS POULSEN FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: LARS POULSEN FOTO: JENS DRESLING
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark