Ekstra Bladet

BMW-ejere er de mest tilfredse

Du er mest tilfreds med din bil, hvis du kører i en tysker

- NIELS FRIIS

Hvad er vigtigt, når du skal kigge efter ny bil?

Hvis ejertilfre­dshed er et af de punkter, der er vigtigt for dig, så skal du måske tage at kigge mod Tyskland, for noget tyder på, at BMW kan skabe tilfredse kunder.

I hvert fald topper det tyske maerke for sjette år i traek FDMs AutoIndex-undersøgel­se som det bilmaerke, bilejerne samlet set er mest tilfredse med.

På andenplads­en ligger Mercedes-Benz, mens Volvo og Toyota kører sig ind på en tredje- og fjerdeplad­s.

FDM har nu i 15 år bedt de danske bilejere vurdere tilfredshe­den med deres bil, og undersøgel­sen viser, at tilfredshe­den er steget gennem årene – både når det gaelder selve bilen og oplevelsen hos forhandler­en og vaerkstede­t.

- Bortset fra prisen er der ikke mange fingre at saette på BMW. Men det er ikke bare bilens kvalitet, som ejerne er tilfredse med. BMW formår også at levere en god service hos forhandler­en og isaer på vaerkstede­t, hvor de har oppet sig. Her går BMW i år hele ni pladser frem og overgås kun af Toyota, siger Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør på FDMs medlemsmag­asin Motor, i en pressemedd­elelse.

Tilfredshe­dsundersøg­elsen afslører også, at der ikke nødvendigv­is er sammenhaen­g mellem højt salgstal og stor tilfredshe­d.

De mest solgte bilmaerker kommer først laengere nede ad listen.

- Til gengaeld er kvaliteten af bilerne dybest set lige god i midten af AutoIndex. Her er det interessan­t, at eksempelvi­s VW og Skoda ligger side om side. Det er med til at slå fast, at Skoda langtfra er et andenrangs­produkt. Tvaertimod, siger Søren W. Rasmussen.

Mens de tyske maerker kan prale med at have indtaget topplaceri­ngerne, ser det

Bortset fra priser er der ikke mange fingre at saette på BMW

Hvis du sidder bag rattet af en bil med dette maerke, er du sandsynlig­vis ganske tilfreds med din bil. vaerre ud for det franske maerke Peugeot, som ellers har solgt i stor stil herhjemme i Danmark.

Maerket er havnet i den tunge ende af den store tilfredshe­dsundersøg­else AutoIndex.

- I forhold til vurderinge­n af forhandler­en og vaerkstede­t klarer Peugeot sig haederligt, men maerket imponerer ikke, når det kommer til brugen i det daglige. Det samme gaelder maerker som Kia og Citroën, og det kan skyldes, at mange skuffes over en kvalitet, der ikke er lige så god som prisen, siger Søren W. Rasmussen.

AutoIndex er gennemført af Loyalty Group for FDM blandt 40.679 danske bilejere. Undersøgel­sen er gennemført i perioden januarmart­s 2017.

I det samlede svar vaegtes bilens kvaliteter med 40 procent, mens vurderinge­n af vaerksted, forhandler og loyalitet over for maerket vaegtes med hver 20 procent.

 ?? FOTO: CHRISTIAN SCHACHT ??
FOTO: CHRISTIAN SCHACHT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark