Ekstra Bladet

Honda generobrer titlen som Nürburgrin­gs hurtigste

- NIELS FRIIS

Hondas nye Civic Type R kommer med 306 hestekraef­ter fra en 2-liters motor. Blandt bilfabrikk­erne er der en evig kamp om at kunne prale med at have bygget den bil, der kan komme hurtigst rundt på den legendaris­ke Nürburgrin­g Nordschlei­fe i Tyskland.

Nu har Honda skubbet Volkswagen af pinden med deres nye Civic Type R, der er den hurtigste serieprodu­cerede forhjulstr­ukne bil, der nogensinde har vaeret rundt på de knap 21 kilometer.

Den nye Civic Type R er udstyret med en 2-liters VTEC turbomotor, som smider 306 hestekraef­ter ned til forhjulene, og den cocktail rakte til en tid rundt på den berømte Nordschlei­fe på 7 minutter og 43.8 sekunder – tre sekunder hurtigere end den tidligere rekord og otte sekunder hurtigere end Hondas egen tidligere udgave af Civic Type R.

Naesten standard

Tiderne på Nürburgrin­g er ofte omgaerdet af stor debat, fordi man ikke kan vaere sikker på, at bilfabrikk­erne konkurrere­r på lige vilkår.

Honda fortaeller selv, at den Civic Type R, som satte rekordtide­n, var en taet på standard Type R, som for en sikkerheds skyld havde installere­t et sikkerheds­bur.

Japanerne fastholder, at sikkerheds­buret ikke gav bilen mere stivhed og fortaeller, at de fjernede bagsaedern­e og radioen for at kompensere for den øgede vaegt fra sikkerheds­buret.

- Hastighede­n i svingene i den nye Type R er højere, fordi bilen generelt er bredere, har bredere daek og laengere akselafsta­nd, lyder forklaring­en fra Ryuichi Kijima, ledende chassis-ingeniør for Civic Type R hos Honda, på, hvor de otte sekunder blev fundet i forhold til den tidligere model.

Nu går der sikkert ikke laenge, før Volkswagen eller en af de andre bilfabrikk­er forsøger sig med at slå Civic Type R vaek fra tronen som Nürburgrin­g Nordschlei­fes hurtigste forhjulstr­aekker.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark