Ekstra Bladet

MAZDA MX-5 RF 2,0

- Pris: Forbrug: CO2 per km: Grøn ejerafgift: Motor: Ydelse: Moment: Topfart: 0-100 km/ t.: L/ B/ H: FOTOS CHRISTIAN SCHACHT

414.998 kr. plus levering 14,5 km/ l 161 g 1.480 kr. halvårligt Firecylind­ret motor på 2,0 liter 160 hk 200 Nm/4.600 Mazda MX-5 får en mere maskulin karakter med stålfoldet­aget i RF-modellen, der også har en lidt bredere og mere coupéagtig B-stolpe.

Her er der mere anvendelig­hed i det elektriske stålfoldet­ag. Selv om ståltaget er bedre lyd- og varmeisole­ret end stofkluden, er der alligevel gener.

Når du kører på motorvej, må du leve med vind- og rullestøj.

Og det er ubegribeli­gt, at taget kun kan åbnes eller

lukkes ved hastighede­r op til 10 km/t.

Men du tilgiver på få sekunder genstridig­hederne, når først bilen danser på de snoede sogneveje.

Den 2,0-liters motor skal have omdrejning­er for at leve, så du henter hele momentet på 200 Nm. Det er helt tilpas, men mange vil dog kunne

leve med den mindre motor.

Kabinen er naermest så minimalist­isk og intim, som den kan blive. Betjeninge­n fungerer til UG med det samurai-skarpe styretøj, den lille gearstang med det mekanisk og praecist klikkende skifte og undervogne­n, som er til den faste side.

Vi er ikke i tvivl: Tag RFversione­n frem for den klassiske MX-5'er. Så får du en mere allround bil med større X-faktor. Den kan med lidt god vilje bruges året rundt, og charmen vinder over de små genstridig­heder og den køreglaede, som kommer mangefold igen, når bilen er i sit rette element.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark