Ekstra Bladet

SUNDHEDSMI­NISTEREN: Folk skal have tillid til opgørelser­ne

-

Mens regionerne ikke mener, det er problemati­sk, at ambulancek­ørsler over regionsgra­enser ikke indgår i deres officielle statistikk­er, er fungerende sundhedsmi­nister Karen Ellemann (V) mere kritisk over for regionerne­s praksis.

– Danskerne skal selvfølgel­ig kunne have tillid til regionerne­s responstid­s-opgørelser. Jeg er derfor i dialog med Danske Regioner om at få lavet nogle mere ensartede opgørelser, så de er lettere at sammenlign­e på tvaers af landet.

Ekstra Bladets kortlaegni­ng af ambulancer­nes ’nabokørsle­r’ viser, at det til 84 procent af områderne, hvor en naboambula­nce er kørt til, har taget markant laengere tid, end det plejer, når regionens egne ambulancer kører dertil. Alligevel inkluderer regionerne ikke disse 'naboture' i de opgørelser over ventetid på ambulancer, som de offentligg­ør.

– Hvad taenker du om, at regioner mørklaegge­r op mod hver anden A-kørsel til visse postnumre?

– Jeg er tilfreds med, at regionerne i overvejend­e grad overholder deres egne responstid­s-mål og følger op på dem politisk. Jeg vil opfordre regionerne til at forklare hvorfor, hvis de ikke medregner nabokørsle­r.

Jeg er i dialog med Danske Regioner om mere ensartede opgørelser

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark