Ekstra Bladet

Kongemål af Nicklas Bendtner

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Den 29-årige Rosenborg-angriber Nicklas Bendtner slog til med en perle af et mål, da de norske mestre i aftes vandt topkampen i Sarpsborg 2-1 Nicklas Bendtner har mange kritikere i Norge, men i aftes lukkede han effektivt kaeften på dem. I hvert fald for en stund.

Nu er ikke tidspunkte­t for tidligere Rosenborg-stjerner, tv-eksperter og modspiller­e at kritisere den danske kendis-angriber og kalde ham overvurder­et. Og gør de det alligevel, kan Bendtner smile og sige ’niende minut i Sarpsborg’. For dér slog han til og kastede en smule internatio­nal stjernegla­ns over den norske liga.

Anders Konradsen sendte Rosenborg-angriberen af sted med en lang aflevering. Bendtner tog flot bolden med sig med højre yderside og lod den hoppe et par gange. Han var i udkanten af Sarpsborgf­eltet, vinklen var vanskelig – og Bendtner ligeglad.

Med ydersiden af højrefoden sendte han en projektil af en halvflugte­r af sted, og Sarpsborg-målmand Anders Kristianse­n havde ikke en chance.

På arbejderne­s internatio­nale kampdag gjorde 29-årige Bendtner sit job og scorede sit tredje saesonmål.

Ud efter 70 minutter

Det mål fortjente en større scene end det hyggelige, men også lille og ydmyge Sarpsborg stadion, der var fyldt til sidste plads til topkampen mellem nummer et og to i Eliteserie­n. Sarpsborg-tilhaenger­ne fik ikke den håbede sejr, men derimod et perle af et mål, der bliver blandt de bedre, som publikumme­t i industriby­en i det sydlige Norge kommer til at se i denne saeson.

Efter pausen var Bendtner taet på at fordoble Rosenborgs føring, da han tog chancen nogle meter uden for feltet. Forsøget blev rettet af den tidligere Skivespill­er Andreas Albech og snød Anders Kristianse­n i målet, men heldigvis for den ukendte danske back sneg bolden sig lige forbi stolpen.

Bendtner blev taget ud efter 70 minutters spil, og fra baenken kunne han se, holdkammer­aten André Hansen stordroppe ti minutter før tid. Fejlen blev dog ikke kostbar. Minuttet efter sikrede Bakenga de norske mestre en hårdt tilkaempet 2-1-sejr.

Den sender dem i et lille udbrud i toppen af Eliteserie­n. Rosenborg har 16 point, mens forfølgern­e Sarpsborg og Stabaek har 12 point. Bendtners naeste mulighed for at vise sig frem for sine kritikere er søndag aften, når Brann gaester Lerkendal.

?? FOTO: DIGITALSPO­RT ??