Ekstra Bladet

Caroline tilbage i top ti

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Før hun har slået sin første bold i denne uges WTA-turnering i Prag, kan Caroline Wozniacki glaede sig over, at hun nu er tilbage på verdensran­glistens top ti.

Det er en fornem status, som hun oppebar i en lang periode fra 2009, men mistede i september 2015.

Forklaring­en ligger gemt i WTA-kalenderen, hvor turneringe­rne indimellem skifter termin.

Sidste år blev den store Premier Mandatory-turnering i Madrid nemlig afviklet i første uge af maj. Det betyder, at de point, som de deltagende spillere optjente sidste år, forsvinder fra ranglisten i denne uge.

Det må amerikansk­e Madison Keys betale prisen for, idet hun dumper ned til en 13. plads på ranglisten. På den såkaldte race-liste, som kun taeller årets resultater og udmunder i en saesonfina­le for de otte bedste i oktober, er Caroline Wozniacki lige nu nummer to.

Det er i det store billede endnu vigtigere end hendes nyvundne top ti-status, mener hendes bror, tenniskomm­entator Patrik Wozniacki.

– Det er da dejligt for Caroline at vaere tilbage i top ti, men jeg ved, at hun og min far laegger endnu mere vaegt på, at hun er nummer to på racelisten.

– Den fortaeller nemlig, hvor godt hun har spillet i år, og om en uge kan hun endda toppe den, siger han med henvisning til turneringe­n i Prag, hvor også nummer et, tjekken Karolina Pliskova, deltager.

– Kommer hun i saesonfina­len, har hun haft et stort år. Selvfølgel­ig er grand slam-succes det største mål, men saesonfina­len følger lige efter som naeststørs­te mål.

– Og så håber vi da, at hun snart får hul på bylden med en turnerings­sejr efter tre tabte finaler i år, siger han.

Kan hoppe laengere op

I Prag møder Caroline Wozniacki i første runde japanske Misaka Doi, verdens nummer 52, som hun ikke tidligere har mødt.

På grund af en skade sidste år har danskeren ingen point at forsvare i grussaeson­en, så der er basis for yderligere ranglisteh­op i den kommende tid.

 ?? FOTO: SPLASH NEWS/ ALL OVER ??
FOTO: SPLASH NEWS/ ALL OVER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark