Ekstra Bladet

ER DET NOK’

I5

- Linette@eb.dk

er risiko for, at han vil begå kriminalit­et igen, hvis han kommer på fri fod og ikke tager sin antipsykot­iske medicin.

Den dømte dobbeltmor­der har ingen sygdomserk­endelse, men beskrives som et autoritets­tro vanemennes­ke, der er institutio­nspraeget og gør, hvad laegerne siger.

Da Bjørn Elmquist spurgte ham, om han ville fortsaette med at tage sin medicin, hvis han blev løsladt, svarede han:

– Ja, det kan jeg godt. Det er ingen problem, sagde han og svarede det samme til, om han ville opsøge en laege i Makedonien.

Fast dagligdag

– Hvis laegen i Makedonien sagde, at du skal holde samme rytme som i Danmark, ville du så gøre det, spurgte advokaten, hvortil Conevski svarede: – Så skal jeg nok. Naum Conevskis dagligdag ligger i helt faste rammer. Han laeser aviser og ser tv hver dag, og tre gange om ugen har han tre timers udgang med en medarbejde­r fra Sct. Hans.

– Det behøver ikke vaere tre timer. Det kan godt vaere to timer nogle gange, sagde Conevski om udgangene og fortalte, at de altid besøgte den samme restaurant og handlede i de samme butikker, blandt andet Fakta.

Han efterspørg­er ikke mere frihed, har et lavt aktivitets­niveau og har modstand mod at laere nye ting såsom at bruge en computer.

Der afsiges dom i sagen 9. maj. 35-årige Conevski blev anholdt i Københavns Lufthavn efter en ferie i Jugoslavie­n. Her ses han på vej til retten i 1985, hvor han blev idømt livsvarigt faengsel.

 ?? FOTO: PEER PEDERSEN/POLFOTO ??
FOTO: PEER PEDERSEN/POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark