Ekstra Bladet

Byråd til fest med letpåklaed­te damer

- TORBEN RASK FOTO ULRIK BORCH trl@eb.dk

Randers Havn – og dermed Randers Byråd, der har det overordned­e ansvar for byens havn – brugte store armbevaege­lser, da de 14. november 2015 inviterede til fest med 'sprudlende velkomstdr­ink, pirrende forret, fristende hovedret og pyntesyg cocktail', som det så farverigt fremgår af indbydelse­n til de 78 deltagere for halvandet år siden på Hotel Randers.

Ifølge Ekstra Bladets kilder var der blandt herlighede­rne også et show med Neo Burlesque – en gruppe dansere og skuespille­re fra Aarhus, som optraeder med fokus på erotik og satire, som de selv formulerer det på deres Facebook-side. Neo Burlesque markedsfør­er sig selv som 'pirrende, sensuelt og forførende, hvilket blandt andet forsøges opnået ved letpåklaed­te damer'.

Bestyrelse­sformanden for Randers Havn, viceborgme­ster og tidligere borgmester Henning Jensen Nyhuus (S), mener ikke, at det er kritisabel­t, at adskillige byrådsmedl­emmer på den måde boltrede sig og åd og drak blandt letpåklaed­te damer.

– Vi har igennem en årraekke haft tradition for at invitere havnens kunder og netvaerk til et arrangemen­t, som skal styrke relationer­ne mellem havnen og kunderne, der laegger mange millioner kroner i havnens kasse hvert år. Man kan altid diskutere, om det er rigtigt at bruge penge på sådan en type show, men det var noget, Hotel Randers tilbød i en pakkeløsni­ng, og jeg anede ikke på forhånd, hvad slags show det var, siger Henning Jensen Nyhuus til Ekstra Bladet.

Strip forklaedt som teater

For Kasper Fuhr Christense­n, der repraesent­erer Velfaerdsl­isten i Randers Byråd, er der ingen tvivl om, at hans deltagende byrådskoll­eger dengang på Hotel Randers har et forklaring­sproblem nu. Derfor spurgte han ved byrådsmøde­t tirsdag aften på Randers Rådhus blandt andet borgmester Claus Omann Jensen (V), om han mener, at det er forsvarlig­t, at en virksomhed, som byrådet har ansvaret Viceborgme­ster i Randers og bestyrelse­sformand for Randers Havn, Henning Jensen Nyhuus (S), vidste ifølge eget udsagn ikke, hvilket show festen bød på, da han og andre byrødder deltog i sammenkoms­t med erotisk indpakning på Hotel Randers for halvandet år siden.

for, fyrer penge af på letpåklaed­te damer.

– Det kan ikke vaere en kommunal opgave at smide penge efter letpåklaed­te damer, uanset hvor og hvornår det foregår. For mig at se optrådte Neo Burlesque med et stripligne­nde show forklaedt som teater. Det er under alle omstaendig­heder uetisk og umoralsk, at vi har brugt kommunale midler på det, siger Kasper Fuhr Christense­n.

Henning Jensen Nyhuus afviser, at Aarhus-gruppen bød på noget, der mindede om et stripshow.

– Det var absolut ikke strip, men et varieté-show. Hvis Randers Havn ikke havde kørt med overskud, ville vi desuden have bremset disse årlige arrangemen­ter med det samme, siger Henning Jensen Nyhuus.

Koner skaber bedre stemning

Udgiften til festen løb ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r op i 82.750 kroner, hvilket svarer til en kuvertpris på 1.081 kroner pr. deltager. Som de øvrige deltagende byrådsmedl­emmer, som også sidder i havnebesty­relsen, havde Henning Jensen Nyhuus sin kone med til middagen med det erotiske og forførende tilsnit.

Det skete, selv om Randers Kommune og andre kommuner normalt kun betaler for aegtefaell­er og kaerester ved helt saerlige, repraesent­ative begivenhed­er.

– Man har valgt at gøre det med koner og kaerester, fordi det skaber en bedre aften for alle parter, siger Henning Jensen Nyhuus.

– Ville det ikke vaere mere fornuftigt at bruge disse penge på bedre arbejdsfor­hold for de ansatte på havnen eller til øget sikkerhed. Der er jo sket flere dødsulykke­r de senere år, hvor folk er faldet i havnen?

– Vi har i forvejen i de seneste år brugt penge på sikkerhede­n på havnen ved eksempelvi­s at opsaette flere stiger og placere flere redningskr­anse. Hvis havnen ikke havde kørt med overskud, ville vi som sagt bremse sådanne arrangemen­ter (som festen på Hotel Randers) med det samme, siger den tidligere borgmester.

Det var tirsdag eftermidda­g ikke muligt at få en kommentar fra borgmester Claus Omann Jensen (V).

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark