Ekstra Bladet

POKER-KONGE STAE

- LARS SEJR NICK STURM ls@eb.dk sturm@eb.dk

– Vores venskab er ikke laengere eksisteren­de.

Så klart er budskabet fra pokerstjer­nen Gustav Hansen, der har trukket sin mangeårige ven musikeren Rasmus Nøhr i retten for 896.000 kroner, efter de indgik samarbejde om afviklinge­n af minifestiv­alen Danmark Dejligst. Et forretning­s-eventyr, der endte med et stort underskud.

Rasmus Nøhr har arrangeret Danmark Dejligst siden 2012, og i 2015 inviterer han Gustav Hansen indenfor i et partnerska­b, hvor de hver skal overføre 250.000 kroner til driften – i starten overfører kun Rasmus Nøhr.

Hurtigt viser det sig, at Danmarks Dejligst bliver vaesentlig­t dyrere, end de har regnet med, og i maj 2016 overfører Gustav Hansen i stedet for 250.000 kroner derfor godt to millioner kroner til firmaet – 250.000 kroner som indskud og 1,7 millioner som et lån til selskabet.

Trods saltvandsi­ndsprøjtni­ngen knirker samarbejde­t.

– Der har vaeret mange gnidninger mellem os. Delte meninger, råben og skrigen uden at få udrettet noget, og ved en raekke møder hen over efteråret finder vi ud af, at det er bedst, hvis vi går hvert til sit, siger Gustav Hansen.

Overfører til sig selv

Han traekker sig fra projektet i september 2016.

På dette tidspunkt står der 711.000 kroner på kontoen, og Gustav Hansen anbefaler, at de fryser kontoen og får deres økonomiske mellemvaer­ende afviklet hurtigst muligt. Ifølge Gustav Hansen afviser Rasmus Nøhr forslaget, og dagen efter bliver der overført først 63.000 kroner for husleje og efterfølge­nde 246.773 kroner til Rasmus Nøhrs private virksomhed Skrappe ApS. Ved at naerstuder­e kontoen finder Gustav Hansen desuden ud af, at der er overført 185.000 kroner til samme firma tilbage i juli.

Det får Gustav Hansen til at kontakte sin advokat, og efterfølge­nde staevner han sin tidligere ven.

– I runde tal har Rasmus Nøhr fået et personligt overskud på 200.000 kroner på Danmark Dejligst i 2016, fordi han uberettige­t og uden mit kendskab har overført penge til sig selv. Jeg har overført to millioner, og eftersom Rasmus er den eneste med råderet over konti, har jeg stadig den første krone til gode, siger Gustav Hansen om baggrunden for staevninge­n.

Pokerstjer­nen erkender blankt, at også han har begået fejl. For eksempel da Rasmus Nøhr i vinterperi­oden mellem 2015 og 2016 rejser på ferie, er det Gustav Hansen, der står for at sparke projektet i gang.

– Jeg var ikke god til at ansaette folk og endnu dårligere til at fyre dem. Som beslutning­stager skal du vaere i stand til at eksekvere, og derudover blev der helt klart brugt flere penge, end hvis vi havde vidst, hvad vi gjorde, i stedet for at føle os frem. Men uanset hvordan vi laegger til og traekker fra, så var de 711.000 kroner, der stod på kontoen, mine penge, siger han.

Har vaeret naiv

Rasmus Nøhr får aldrig underskrev­et det faerdige dokument, der skal sikre Gustav medejerska­b af Danmark Dejligst og dermed også tegningsbe­rettigelse til blandt andet at råde over beløbet på firmaets konto.

– Vi havde et faerdigt dokument, så jo, det var nok en fejl, at vi aldrig fik det skrevet under. Jeg er nok lidt skødesløs med penge, og det ved Rasmus også godt. Jeg ved, hvad en liter maelk koster i Fakta, men på den anden side har jeg også prøvet at spille pokerhaend­er, hvor der ligger to millioner dollars i puljen. Det giver en skaevvridn­ing, siger Gustav Hansen og fortsaette­r:

– Jeg vil beskrive mig selv som naiv, men det er for mig en positiv egenskab. Når jeg går ind i noget, tror jeg på det bedste i folk. Jeg har kendt Rasmus laenge. Vi gik i gymnasiet sammen i 1991 og blev venner efterfølge­nde, hvor vi rejste rundt i verden og spillede backgammon, så det med at få skrevet under var ikke vigtigt for mig. Der har jeg vaeret for godtroende, og det betød jo, at jeg ikke kunne lukke bankkontoe­n, da der stadig stod 711.000 kroner på den, siger Gustav Hansen.

Han slår fast, at forretning­s-eventyret har kostet venskabet.

– Vi kom taettere på hinanden end nogen sinde før, og jeg så nogle sider af Rasmus, som jeg ikke følte, at jeg kunne stå inde for, og han har sikkert haft det på samme måde. Når han kan sidde på et møde og sige, at han har haevet mere end 400.000 kroner til at betale kreditorer og frivillige, og jeg en halv time senere kan se, at han har overført dem til sig selv; hvad er der så tilbage? Vi kommer aldrig til at snakke sammen igen.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? 43-årige Gustav Hansen er et verdensnav­n inden for poker. Han er isaer kendt for tage store chancer – også selv om kortene er dårlige. STAEVNINGE­N: Sådan spiller Gus Hansen sine kort.
FOTO: LARS POULSEN 43-årige Gustav Hansen er et verdensnav­n inden for poker. Han er isaer kendt for tage store chancer – også selv om kortene er dårlige. STAEVNINGE­N: Sådan spiller Gus Hansen sine kort.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark