Ekstra Bladet

Eksamens-ramte Ali er lettet

-

Ekstra Bladet opsøgte forud for domsafsige­lsen Ali og hans familie i deres hjem i Ry. De afviste venligt, men bestemt at udtale sig med den begrundels­e, at de nu bare vil videre i livet, så godt som de kan. Ali og familien var heller ikke til stede i Retten i Horsens. Faktisk var Ali til eksamen i skriftlig dansk i går, hvor han skrev om mobning.

Psykiske traumer og fysiske smerter

Alis bistandsad­vokat, Simon Eilrich, ringede dog til familien uden for retsbygnin­gen og overbragte dommen.

– Han var meget lettet, sagde Simon Eilrich om Alis reaktion i telefonen.

Den grusomme oplevelse sidder dog stadig dybt i den dansk-afghanske dreng, som ifølge Simon Eilrich baerer på tunge psykiske traumer ud over de smertefuld­e fysiske brandskade­r på ben, haender og i dele af ansigtet.

Han er bange for at faerdes uden for i det fri og er angst, når han er i en større forsamling

Ali mener ifølge sin bistandsad­vokat ikke, at overfaldet var racistisk motiveret.

Vil på gymnasiet

– Han er bange for at faerdes uden for i det fri og er angst, når han er i en større forsamling af mennesker, hvor han ikke ved, hvem alle er, fortaeller bistandsad­vokaten, som foreløbig kraever i alt 60.000 kroner i erstatning på vegne af sin klient. Kravet kan dog aendre sig, fordi der først kan tages endelig stilling til de varige skader og hele erstatning­sspørgsmål­et et stykke ude i fremtiden.

– Han har nerveskade­r og indsnaevre­t hud. Derfor har han ofte smerter, når han bevaeger sig, siger Simon Eilrich.

Den afghanske familie fortalte i et interview med Ekstra Bladet i ugerne efter overfaldet, at de vil flytte fra Ry, fordi sagen har sat dybe spor ikke kun i Ali, men også i hans mindre søskende, som i en periode var bange for at vaere uden for hjemmet – et raekkehus i udkanten af Ry.

– Det er stadig deres intention, men det er ikke aktuelt endnu. Derfor fastholder Ali sin plan om at begynde på gymnasiet i Skanderbor­g efter sommerferi­en.

På spørgsmåle­t om, hvorvidt Ali ser forskellig­t på de fire dømtes rolle i overfaldet, svarer Simon Eilrich:

– Han har en opfattelse af, at alle fire er skyldige, men ikke lige skyldige.

 ??  ?? Ekstra Bladet 8. februar.
Ekstra Bladet 8. februar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark