Ekstra Bladet

BÅDE PRISER OG GEVINSTER STIGER Nu bliver det dyrere at spille lotto

- DAVID ATTARDO daat@eb.dk

I over ti år har det kostet fire kroner at spille en raekke, når du går ned i kiosken og henter din lottokupon eller køber den på nettet. Men det er slut nu. Fra 18. maj skal du fremover betale seks kroner pr. raekke, hvis du spiller lotto om onsdagen, mens du skal af med fem kroner pr. raekke om lørdagen.

– På lørdagslot­to stiger prisen pr. raekke fra fire til fem kroner, fordi minimumspr­aemien nu stiger fra 39 kroner til 50 kroner. Derudover bliver der to milliongar­antier i fremtiden. Dermed bliver alle gevinstern­e større, siger Marie Grabow Westergaar­d, pressechef hos Danske Spil, til Ekstra Bladet.

Derudover oplyser pressemeda­rbejder Marie Vestergaar­d, at Onsdagslot­to igen skifter navn til Viking Lotto, og her stiger den laveste første praemie til 19 millioner danske kroner.

– Det nordiske samarbejde stiger fra fem til seks kroner, så det nu koster 60 kroner. Samtidig bliver den mindste gevinst på 60 kroner, så du ikke kan vinde mindre, end Priserne stiger, og der er også en navneaendr­ing på vej hos et af spillene hos Danske Spil.

du har betalt. Dem kan du begynde at købe fra 18. maj.

Onsdagslot­to blev for første gang muligt at spille i 1993 i et samarbejde med Danmark, Finland, Norge og Island. Dengang hed spillet

også Viking Lotto, og det skal danskerne altså vaenne sig til at kalde det igen. Første traekning i den nye form er 24 maj.

Ifølge Danske Spil betyder prisstigni­ngen, at praemierne

Problemer med fem-ugers kuponer

De nye priser har skabt en del udfordring­er for Danske Spil, fordi det som altid er muligt at købe fem-ugers-kuponer, hvor du betaler for at spille med i fem uger.

Men fordi priserne pludselig stiger, så har det skabt problemer, at raekkepris­erne er forskellig­e fra uge til uge.

– Vi har med den her opdatering haft nogle problemer med fem-ugers-kuponer, og det hele har vaeret lidt kaosagtigt, men det har hele tiden stået på vores hjemmeside, siger Marie Grabow Westergaar­d.

– Men hvorfor har I ikke meldt noget officielt ud til pressen?

– Alle vores første abonnenter har modtaget mails, hvor de er blevet fortalt om det nye spil og nye priser. Vi har opfordret vores forhandler­e til at informere kunderne, før prisstigni­ngen traeder i kraft, men jeg kan godt forstå, at du som forhandler først vaelger at sige det, når det rent faktisk sker. Det andet kan skabe stor forvirring, siger hun.

18. maj starter salget af Viking Lotto, mens du fra 21. maj kan købe kuponer til de nye priser af lørdagens udgave af lotto. Tilbage i 2006 blev raekkepris­en sat op fra tre til fire kroner.

Lotto blev for første gang lanceret i Danmark i 1989 og går i sin enkelthed ud på at finde syv rigtige tal ud af 36 mulige.

 ??  ??
 ?? FOTO: NIELS HOUGAARD ??
FOTO: NIELS HOUGAARD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark