Ekstra Bladet

Stak af uden sko - imens blev hans hund skudt

26-ÅRIG EFTERLYST

- SUNE FISCHER POLITIFOTO fish@eb.dk

På strømpefød­der stak en to meter høj mand i går formiddag af fra politifolk, der ville anholde ham i Hvidovre ved København.

Aktionen forløb dramatisk. Betjentene skød og sårede en kamphund, der tilhører den 26-årige.

– Det kan jeg bekraefte. Hunden blev såret, og den er efterfølge­nde bragt til det dyrehospit­al, som familien har ønsket, oplyser Steffen Th. Steffensen, efterforsk­ningsleder, Københavns Politi.

Han ønsker dog ikke at gå i detaljer eller at oplyse, om kamphunden blev pudset på betjentene.

Manden beskrives som farlig, fordi han muligvis kan vaere bevaebnet. Han mistaenkes for at have deltaget i et skyderi i København nytårsafte­n.

Politikomm­issaeren advarer borgere mod på egen hånd at tage kontakt til den 26-årige. De bør ringe til politiet, lyder det.

Episoden udspandt sig, da politiet tog ud til en adresse i Hvidovre, hvor det var planen at anholde 26-årige Ünal Harmankaya.

Skyderi nytårsafte­n

Han er mistaenkt for deltagelse i en episode nytårsafte­nsdag i fjor, hvor der på Guldbergsg­ade på Nørrebro blev affyret flere skud. Politiet mener, at han affyrede skud mod en anden gruppe, hvorefter der blev givet igen på samme måde.

Ved dagens aktion lykkedes det den 26-årige at undgå anholdelse. Ifølge oplysninge­r til Ekstra Bladet gik hunden, der er en kamphund, til angreb på betjentene, da de traengte ind i den 26-åriges hjem.

Den 26-årige er kendt for lidt af hvert. Blandt andet narko-relaterede forbrydels­er og lignende.

– Jeg opfordrer ham til at melde sig selv. Det vil vaere det nemmeste for alle parter, siger Steffen Th. Steffensen.

Han antages at vaere bevaebnet og farlig. I går formiddag var han iført en blå traeningst­røje med hvid lynlås foran og hvide joggingbuk­ser og sorte strømper.

 ??  ?? Ünal Harmankaya antages at vaere bevaebnet.
Ünal Harmankaya antages at vaere bevaebnet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark