Ekstra Bladet

Offer tog pistol og endte i faengsel

-

Efter at have vristet en pistol ud af haenderne på sin angrebsman­d valgte 35-årige Michael Pamperin at beholde våbnet, da han sammen med sin kaereste gemte sig i et sommerhus.

Det kostede ham i går to år og seks måneders faengsel. Dommen er faldet i Østre Landsret.

Pamperin var 12. december 2016 i besiddelse af en 9 millimeter-pistol af maerket Baretta med seks skarpe skud i magasinet, da han i sin bil blev standset af politiet.

Landsrette­n vurderer, at der var tale om saerligt skaerpende omstaendig­heder, da manden bar våbnet på et offentligt sted. Det fortalte retsforman­d Margit Stassen i forbindels­e med domsafsige­lsen. Det er en temmelig maerkelig straffesag, vurderer forsvarer Jesper Storm Thygesen.

– Jeg har pløjet materiale igennem for at finde noget, der minder om det. Det kan man ikke.

Patron sad på tvaers

Under retsmødet forklarede den 35-årige, at pistolen ikke var hans egen. Den tilhørte derimod tidligere ven, som havde forsøgt at skyde Pamperin med det selvsamme våben en uge forinden.

Kuglen kom dog aldrig så langt, fordi en patron havde sat sig på tvaers. Efter noget tumult fik Pamperin vristet pistolen fra sin angrebsman­d.

Han skyndte sig hjem, pakkede sine ting og tog med sin kaereste ud i et sommerhus i Kundby og gemte sig efter eget udsagn for angrebsman­den.

Pamperin fortalte, at han dagen efter forsøgte at kontakte politiet, men han turde ikke møde op personligt i frygt for at blive pågrebet som angrebsman­d.

Desuden kontaktede den 35-årige også at kontakte advokat Thygesen for råd i sagen. Ifølge ham selv for at formidle en kontakt til politiet, så han kunne aflevere pistolen. Men Thygesen havde travlt.

Retten mener, at selv om de omstaendig­heder, han fik pistolen under, i sig selv er formildend­e, gik der for lang tid, før pistolen var i politiets varetaegt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark