Ekstra Bladet

DSPRINGERS LIV Vidne: Vi troede, det var en øvelse

-

Louise Mogensen og hendes kaereste, Mathias Hostrup, stod pludselig i første parket til dramaet.

24-årige Louise og kaeresten var ude at køre en tur, da de pludselig så ambulancer komme kørende, og så blev de nysgerrige.

– Vi kom derud, og først troede vi, at det var en øvelse, for der var en masse brandvaese­n, og så gik de og sprøjtede skum ud på graesset. Vi taenkte ’hvad har de gang i’, for der var ingen røg eller noget som helst, siger hun.

Mens de stod der, så de en laegehelik­opter, der fløj rundt oppe på siden af flyet, siger hun til Ekstra Bladet.

– Og det syntes vi var lidt underligt. Så vi taenkte, at der måtte vaere et eller andet. De har nok skulle tjekke ham, der hang under, for den var rimelig taet på. Så vi blev holdende, indtil den var landet, siger Louise Mogensen.

Der hang et menneske

De vidste ikke på det tidspunkt, at der hang et menneske under flyet, fordi den var for højt oppe.

– Da den var på vej ned, kunne vi pludselig se, at der hang noget under det. Så blev vi enige om, at det nok var en faldskaerm­sudspringe­r, der var hoppet ud og landet inde under, siger hun og fortsaette­r:

Så taenkte jeg bare: Av, det kommer til at gøre nas, det her

– Da flyet kom ned, og vi kunne se, at han hang under, og vi lige så tydeligt kunne se, at han var lavere end daekkene, så taenkte jeg bare: Av, det kommer til at gøre nas, det her. For jeg kunne godt se, at han ville lande før daekkene. Og da flyet kom ned, kunne vi også se, at han ramte først, så skummet sprøjtede op, siger hun.

Louise og Mathias holdt med en mark mellem dem og flyvebanen, så de kunne ikke se faldskaerm­sudspringe­ren.

– Men ambulancen kørte lige så stille derfra uden udrykning, så vi var klar over, at han nok var sluppet billigt. Ellers havde de nok også sendt ham med helikopter­en, siger hun.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Piloten Leif Johannsen skrev danmarkshi­storie, da han uden at gå i panik landede sit fly i skum med en faldskaerm­sudspringe­r under sig.
FOTO: ERNST VAN NORDE Piloten Leif Johannsen skrev danmarkshi­storie, da han uden at gå i panik landede sit fly i skum med en faldskaerm­sudspringe­r under sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark