Ekstra Bladet

Der er nye beviser mod Kundby-pige

- RETSTEGNIN­G: JØRGEN BITSCH ulba@eb.dk OVERBY LYNG: AARHUS: RANDERS: KØGE: AAKIRKEBY: TAPPERNØJE:

Anklagemyn­digheden vil have Retten i Holbaek til at udsaette skyldkende­lsen i dag i sagen om den 17-årige pige fra Kundby ved Holbaek, som er tiltalt for forsøg på terror.

Her har retten ellers annonceret, at den vil afsige kendelse og fortaelle, om pigen er skyldig eller uskyldig i den rejste anklage.

Anklagemyn­digheden vil have lov til at genoptage bevisførel­sen mod pigen. Det kraever, at retten giver tilladelse­n.

Beviser først nu

– Der er fundet nye beviser i sagen mod hende. Nu må vi se, om retsforman­den vil genoptage bevisførel­sen i sagen, siger anklager Kristian Kirk.

Kristian Kirk fortaeller, at det er beviser, som er kommet ham i haende efter, at han i sidste uge procedered­e for skyld.

– Det er Midt- og Vestsjaell­ands Politi, som har henvendt sig med nye beviser. Havde det vaeret noget, som jeg havde forud for proceduren, så var de kommet frem under bevisførel­sen. Oplysninge­rne er af en sådan karakter, at jeg ønsker, de skal indgå i rettens vurdering af sagen, siger Kristian Kirk.

Det er DR, deri går fortalte, at sagen mod pigen måske endnu ikke er fuldt ud belyst.

Ikke normalt

Normalt kan parter i retssager ikke fremføre nye beviser, når først procedurer­ne Anklagemyn­digheden kraever den 17-årige pige dømt for forsøg på terror og vil også have pigen idømt forvaring.

er afsluttet, sådan som de blev fredag 28. april.

– Jeg har modtaget anklageren­s begaering, og jeg protestere­de, siger Mette Grith

Stage til DR.

– Det er en absurd situation, som jeg ikke har vaeret i før, men derudover ønsker jeg ikke at kommentere, førend

i morgen tidlig i retten, hvor jeg skal procedere spørgsmåle­t, fortsaette­r Mette Grith Stage.

I går formiddag fik politiet en melding om, at fire-fem køer var sluppet løs og nu gik rundt på skinnerne til den kommende letbane. Herfra satte kvaeget kursen mod den naerliggen­de motorvej, men blev dog stoppet, før de nåede så langt. Ved middagstid var fire af køerne atter indfanget.

Tidligt på dagen i går udbrød der en mindre brand i en lastbil på Oddenvej. Der skete mindre skader på køretøjet, der efterfølge­nde ikke ved egen hjaelp kunne køre fra stedet. Derfor blev et bugserings­køretøj tilkaldt, der fjernede lastbilen.

Ved middagstid fik politiet melding om, at en gruppe unge havde haft en pistol på Søndervang­s Allé i Rosenhøj. Østjylland­s Politi rykkede hurtigt ud og traf en flok opstemte personer, der var højlydte og udviste mistaenkel­ig adfaerd. Under en af de parkerede biler i naerheden, fandt politiet en gaspistol.

Her opdagede en butiksdete­ktiv i en butik på Dytmaerske­n en 29-årig mand, der tog flere varer og pillede prismaerke­rne af dem. Efter at butiksdete­ktiven og en vagt havde pågrebet manden, konstatere­de de, at han, ud over at have stjålet varer for omkring 1600 kroner, også var i besiddelse af en større maengde ulovlige stoffer.

Ved 09.30-tiden fik politiet en anmeldelse om, at nogle maend luskede rundt mellem boderne på torvet uden af købe noget, samtidig med at de holdt øje med en haeveautom­at. Da man frygtede, der kunne vaere tale om tricktyve på udkig efter ofre, blev en patrulje sendt til stedet, hvor de fires identitet blev kontroller­et.

Politiet har fået anmeldelse om, at der var forøvet haervaerk mod en personbil. Her havde køretøjet stået parkeret i en carport ved ejerens ejendom i Haregade. Ved haervaerke­t var højre dør blevet ridset med et ukendt redskab. Politiet er på bar bund i sagen.

Om eftermidda­gen kom der anmeldelse om, at en kvindelig knallertkø­rer havde påkørt en mand i bil på Strandveje­n. Hun havde virket beruset, og da hun ville køre sin vej, havde anmelder fastholdt hende. Den 46-årige kvinde blev anholdt og sigtet for spirituskø­rsel.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark