Ekstra Bladet

FÅR FCK TIL AT SE RØDT Marcondes om episoderne:

Tre gange har FCK-spillere tabt hovedet, når de har vaeret i kamp mod FCN’s Emiliano Marcondes

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Han har fået FCK’ere fra flere verdensdel­e til at se rødt.

Christian Poulsen fra Asnaes gav ham en mavepuster, ghanesiske Daniel Amartey sendte en arm i hovedet på ham, og senest gav paraguaysk­e Federico Santander Emiliano Marcondes et knae i baglåret og fik efterfølge­nde karantaene.

– Jeg ved ikke, hvad det er med FCK og mig. Jeg har også taenkt lidt over, men jeg ved ikke, om Ståle beder dem gå hårdt til mig.

– Men jeg håber da, de synes, jeg irriterend­e at spille mod. Hvis de mister fokus, når de møder mig og laver dumme ting, så er jeg lykkedes med det, jeg gerne vil, siger den 22-årige FC Nordsjaell­and-spiller Emiliano Marcondes, der erkender, at hans attitude kan virke som en rød klud på nogle.

– Jeg synes ikke, at jeg er et svin. Jeg løber ikke rundt og sparker folk ned eller siger en hel masse. Jeg kan godt stikke lidt til de andre, og det er nok min attitude, de ikke kan li’, siger Marcondes, som på banen ikke undlader at vise, når han bliver ramt:

– Jeg har en stor retfaerdig­hedssans. Hvis jeg føler mig forkert behandlet, vil jeg ofte gøre opmaerksom på det. Det handler jo om, at jeg i nuet vil vinde og hjaelpe mit hold.

– Men det er ikke sådan, at jeg efter en kamp ikke godt kan se, hvis jeg har vaeret forkert på den og overreager­et. I nuet reagerer jeg ofte kraftigt, og jeg skal laere at blive bedre til at styre det.

Skal udsaette guldfest

Det er ikke kun modstander­ne, der har fundet ud af, at den kreative FCN’er kan vaere en pestilens på en fodboldban­e.

Hans tidligere anfører, Nicolai Stokholm, fandt ud af det, da Marcondes som 17årig var med for Superligah­oldet for første gang i en testkamp i Helsingbor­g.

Den dengang 36-årige Stokholm, der kort forinden havde løftet DM-pokalen og var på vej mod landsholds­comeback, skaeldte Marcondes ud for ikke at kunne kontroller­e en aflevering i knaehøjde, og den unge knøs svarede igen – og laerte noget om hierarki:

– Jo, den episode står stadig klart. Hjulmand sagde, at jeg lige skulle taenke over, hvem jeg sagde noget til. Også selv om det var rigtigt.

– Og Stokholm gav mig en sviner. ’Du er 17 år og skal fandeme ikke tale sådan til mig. Jeg er anfører her, og du skal bare holde kaeft, når jeg siger noget’.

– Dér maerkede jeg hierarkiet, og det var fint nok at laere det på den måde, siger Marcondes, der med egen ord kom op med nogle kanter, der lige skulle slibes til.

Det er sket, og den hårdtarbej­dende U21-landsholds­spiller har efter et langt tilløb fået sit store Superligag­ennembrud i denne saeson og scorede senest mod FCK i Farum Park.

I aften skal han så forsøge at udsaette københavne­rnes guldfest, og FCK’erne skal forsøge at holde sig i skindet, når de møder deres nordsjaell­andske plageånd ...

FCK-FCN kl. 18 på Canal 9 CHRISTIAN POULSEN, 9. NOVEMBER 2014

– Det var lige fra start af i den kamp, at de var hårde ved mig, og Christian Poulsen sparker mig også ned, inden han får rødt. – Før udvisninge­n skubber han til mig i muren, jeg skubber, og så kommer han bare med et ordentligt albuestød. Det var rigtig dumt lavet af ham, men fint for mig at få én af deres smidt ud.

Jeg håber da, de synes, jeg irriterend­e at spille mod

DANIEL AMARTEY, 9. AUGUST 2015 (FOTO):

– Jeg presser ham, og han svinger armen tilbage, og jeg bliver ramt en smule. Jeg taenker ‘okay, jeg prøver at presse ham endnu mere, så kan det vaere, at jeg enten får bolden, eller han laver en dumhed’. – Det ender med, at han stopper helt op og svinger albuen tilbage og rammer mig, så dommeren ikke kan udgå at se det.

FEDERICO SANTANDER, 9. APRIL 2017:

– På tv ser man ikke, at jeg daekker ham op, og at vi løber ved siden af hinanden. Lige inden hjørnespar­ket bliver taget, løber jeg ind i ham. – Jeg er lavere end ham, så det er for at få ham lidt ud af balance. Det kunne han ikke li’, og så blev han frustreret – nok også over den dårlige bold, der lige var blevet lagt indover.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark