Ekstra Bladet

DEBUT MED BUMP

Danmark sled sig til uafgjort 25-25 i Nikolaj Jacobsens debut som landstraen­er – rødt kort til Laszlo Nagy

-

BUDAPEST (Ekstra Bladet): Hold da kaeft! Sikke et drama – og Nikolaj Jacobsen undgik lige med nød og naeppe et nederlag i sin debut som danske landstraen­er, da Anders Eggert med 15 års rutine køligt sendte det afgørende straffekas­t ind til 25-25 i opgøret mod Ungarn.

Den ungarske verdensstj­erne Laszlo Nagy valgte at tage det røde kort i nationens tjeneste ved at begå et overfald på Henrik Toft sekunder før slut, men det var altså skønne spildte kraefter set fra den vinkel, for Danmark hostede sig alligevel til et enkelt point i EM-kvalifikat­ionskampen.

Dermed har de rød-hvide – og Nikolaj Jacobsen – paent store chancer for at erobre førsteplad­sen i puljen og en bedre seedning, hvor holdet blot slår Ungarn i det modsatte opgør i Aarhus på søndag.

Der var sateme sus i svingog fløjdøre, da Nikolaj Jacobsen åbnede ballet som dansk landstraen­er på en halv-heftig udebane – og mod et stolt ungarsk mandskab, hvor man naesten kunne se hjerterne banke brutalt under de svedige bluser.

Ungarerne spillede som om, de var verdensmes­tre i 45 minutter, mens Mikkel Hansen og co. med jaevne mellemrum braendte oplagte skud og ’sikre mål’ i gennembrud og kontra. Alligevel blev det spaendende til sidst, da vaerterne var ved at sovse til i egne tekniske fejl tilsat en paen dosis dårlige beslutning­er.

Facit: De mange rokader gav en form for pote efter pausen, men spørgsmåle­t er, om det er helt indlysende, hvad der virkede bedst – eller om ungarerne ikke også bare mistede krudt og kraefter efter den buldrende entre.

1-4 efter tre minutter! Så er man ligesom i gang, og det skulle da helt bestemt ikke undre, om der et eller andet sted i Island eller Bahrain har siddet en vis Gudmundur Gudmunsson koblet op på en streaming-tjeneste og taenkt, mens han nippede til teen: ’Det bli’r en meget, meget svaer kamp …’

Ungarerne havde formentlig svømmet crawl i de lokale gullasch-gryder tilsat et ekstra skud paprika af den slags, der kan få døde til at vende tilbage til livet – eller omvendt. De kom i haesblaese­nde Nikolaj Jacobsen undgik lige med nød og naeppe et nederlag i sin debut som danske landstraen­er. tempo mod et omstruktur­eret og fladere dansk forsvar efter gammel svensk model med visse moderne justeringe­r, og langskudde­ne piftede som missiler mod Niklas Landins mål.

Dramatik

Kaempestor­e Bence Banhidi, der nu har voldt os enorme problemer i Aalborg, Albertvill­e og Budapest, fortsatte med at bruge sin tøndestore bringe til at mase sig ud i området omkring stakkels Anders Eggert, og den duel var helt aerligt ikke jaevnbyrdi­g for nu at sige det mildt.

Så ud med Eggert og ind med lillebror Landin. Og i det hele taget: Ud med det meste og de fleste i en første halvleg, hvor Nikolaj Jacobsen naesten fik brugt alt disponibel­t mandskab. Kun Kevin Møller, Morten Olsen og den åbenbart hofte-plagede Lasse Svan var ikke i aktion inden pausen.

1-4 blev til 4-9, Danmark halede ind til 7-9, slap igen ved 8-13, og man sad egentlig med fornemmels­en af, at 1114 ved pausen var nådigt sluppet. Ungarn trak fra igen i anden halvleg, og Mikkel Hansen i en yderst bleg udgave var såmaend baenket ti minutter på hver siden af pausen – uden at han i voldsom grad vendte tilbage i velkendt udgave af sig selv.

Danmark kom på 21-21 og foran 22-21, og finalen blev dramatisk med masser af gang i tilskuerne i den halvt fyldte hal. 5-6000 ungarere er dog nok til en mindre haer …

Det var såmaend helt sjovt – og der er lidt at arbejde med …

 ?? FOTO: AP ?? Godkendt
FOTO: AP Godkendt
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark