Ekstra Bladet

Nikolaj: Alt for mange fejl

-

BUDAPEST (Ekstra Bladet): – Vi lavede alt for mange fejl, men vi spillede også mod en staerk modstander på en svaer udebane, så på den måde er jeg tilfreds med resultatet. Man kan måske diskutere, om det var retfaerdig­t, vi fik uafgjort – omvendt havde vi på et tidspunkt mod slutningen chancen for at gå på plus to mål, men den chance spildte vi også.

Nikolaj Jacobsen var rimeligt klar i maelet efter 2525 mod Ungarn, hvor veteranen Anders Eggert fik den afgørende bold i naeverne med et sekund retur og dansk straffe. Det omsatte han iskoldt.

– Det har jeg jo prøvet før, men der var lidt forvirring, fordi jeg også lige skulle forstå, hvad dommeren sagde. Vi troede vist begge, vi havde forstået, men der opstod alligevel lidt rod, siger venstreflø­jen.

– Det blev en kamp fuldstaend­ig, som vi havde forventet, tror jeg. Ungarn er staerkt besat af nogle tunge bagspiller­e, og de forstår til fulde at udnytte det tryk, de kan laegge. Samtidig bar vores forsvars- og angrebsspi­l nok også praeg af, at vi kun har haft tre traeninger til en raekke aendringer, siger Anders Eggert.

– Men uafgjort er jo vigtigt, fordi vi nu – hvis vi slår Ungarn hjemme – faktisk kan tillade os at tage en af de to sidste kampe. Ikke at vi har taenkt os at gøre det, men vi har alle muligheder froat få gruppens førsteplad­s. KØLN (Ekstra Bladet): For syv år siden blev dansk ishockey taget til et nyt niveau i Køln.

Med en blanding af rutinerede VM-kaemper som kaptajnen Jesper Damgaard og den højtydende Kim Staal og en håndfuld unge NHL-spillere på vej med stormskrid­t mod glorvaerdi­ge karrierer spillede de rød-hvide sig for første gang i en VM-kvartfinal­e.

Efter i syv år i bedste raekke at have skullet kaempe for Thor Dresler , Frans Nielsen og Morten Madsen jubler over en scoring i kampen mod Finland i 2010 – i Køln. Danmark møder Letland i morgen i første VM-gruppekamp.

livet havde ’blåbaer-nationen’ – som skrydende svenskere ikke var sene til at betegne danskerne – ringet en ny tid ind i Kölner Dom og med fejende flot ishockey banket nationer som Finland, USA og Slovakiet.

Regin: Vi glaeder os

Den i saerklasse bedste dansker dengang har ikke siden optrådt til VM – før i år. Om det er tilfaeldig­t eller ej, glaeder Peter Regin sig på beskeden midtjysk facon til endnu en gang at skulle spise kirsebaer med de store i Lanxess Arena.

– Som hold har vi gjort det godt her før, og vi har det samme omklaednin­gsrum og den samme traeningsh­al. Det gik godt sidste gang, så på en

eller anden måde er det noget, vi glaeder os til, siger Peter Regin, der også selv håber at kunne leve op til det niveau, han praestered­e på i 2010.

– Ja, det håber jeg. Jeg håber, at vi kan lave et godt resultat, og at jeg kan bidrage med noget.

Folkefest

Den turnering er stadig en af de største oplevelser i mit liv. Den fede stemning, der var i og omkring hallen, håber jeg også kommer i år

Seks spillere fra den store optur er med i truppen anno 2017.

En af dem er Morten Madsen, der også håber på dansk slutrunde-rus med sejre og masser af tilskuere som dengang.

– Absolut. Den turnering er stadig en af de største oplevelser i mit liv. Den fede stemning, der var i og omkring hallen, håber jeg også kommer i år.

De indledende sejre i 2010 over Finland og USA varslede noget stort, men det var lige så meget 6-0-lammeren til Slovakiet, der sendte Danmark mod kvartfinal­erne – og fik danskere til at valfarte til Rhin-byen, hvor de fandt

sig godt tilpas i de store øltelte.

– Det var en folkefest, sidst vi var der, og det håber vi selvfølgel­ig på, at det bliver igen. Det var et VM, som man kan kigge tilbage på med utrolig stor glaede, siger kaptajnen Morten Green, der stopper på landsholde­t efter denne VM-turnering – og altså gerne med et dacapo fra 2010.

Men det kommer ikke af sig selv, erkender Morten Madsen.

– Vi bliver nødt til at skrive ny historie i Køln. Vi kan ikke rigtig leve videre på den fra 2010, siger Madsen, der sammen med de øvrige danskere skriver første side på en ny fortaellin­g i morgen mod Letland.

 ?? FOTO: AP ?? Gode minder
FOTO: AP Gode minder

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark