Ekstra Bladet

Vi har slagtet en guldkalv

-

Et skuldertra­ek og et lettere grin. Det er reaktionen hos Jens Rohde over telebranch­ens kritik af de nye regler.

– De bruger roamingaft­alen som en dårlig undskyldni­ng for at gå ind og haeve deres priser, siger Jens Rohde til Ekstra Bladet.

– Det er jo en ren tilståelse­ssag, fordi det viser bare, at teleselska­berne i lang tid har kørt et system, hvor man opfatter kunder, der rejser, som en guldkalv. Og som kan malkes efter forgodtbef­indende. Nu har kunderne heldigvis muligheden for at reagere og skifte selskab.

Målrettet

Den radikale politiker har siden 2013 målrettet arbejdet for at få fjernet roamingafg­ifterne. Målet har ifølge ham vaeret at få slagtet guldkalven og begraenset teleselska­bernes grådige overpriser, når danskere rejser til andre lande:

– Da jeg tog det her initiativ i 2013, kostede det i gennemsnit danske forbrugere 698 procent over kostprisen at gå på nettet med sin mobil, når de var på ferie.

– Men for mig kan det ikke nytte noget, at vi i en verden med fri bevaegelig­hed begraenser danskerne, fordi mobiltelef­onen og netadgang er så integreret en del af vores liv i dag.

– Det er urimeligt, at du ikke kan gøre det uden at blive flået.

Jens Rohde har samtidig en klar opfordring til telebranch­en: Lev med reglerne.

– Vi har hørt på deres klagesang i mange år. Nu får de det hele på én gang og ved, hvad de har at rette sig efter.

– De krusninger, der er nu, kommer konkurrenc­en helt af sig selv til at glatte ud. Engrospris­erne mellem teleselska­berne falder snart markant. Og da vi har en meget staerk konkurrenc­e på telemarked­et i Danmark, er jeg sikker på, at over tid vil kunderne ikke opleve prisstigni­nger, men prisfald.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark