Ekstra Bladet

Seier skiller sig af med livsvaerke­t

Den danske finansmill­iardaer meddelte i går, at han MANGE MILLIARDER RIGERE: saelger alle sine aktier i livsprojek­tet Saxo Bank til det kinesiske firma Geely Group

- MIKKEL RYRSØ mr@eb.dk

Lars Seier har grublet over at saelge sine aktier i et stykke tid, fortaeller han. Den 54-årige finansmand Lars Seier har solgt sit livsvaerk for et ukendt milliardbe­løb.

Lars Seier var i mange år direktør for banken, men for halvandet år siden trådte han tilbage som direktør, og kompagnon Kim Fournais har siden stået for den daglige drift af banken som direktør.

– Salget var en kombinatio­n af den rigtige køber og en fornuftig pris, og det haenger logisk sammen med, at jeg har vaeret mindre involveret i banken det sidste stykke tid.

Vil savne kunderne

– Geely åbner store muligheder for banken på det spaendende, men vanskelige kinesiske marked. At have en stor partner bliver rigtigt spaendende for Saxo Bank, skriver Lars Seier til Ekstra Bladet via Facebook.

At sige farvel til et livsvaerk, der har gjort ham til milliardae­r, tager Lars Seier ganske roligt.

– Det er OK, men selvfølgel­ig lidt melankolsk. Men Saxo Bank er i gode haender, og jeg ser frem til at følge udviklinge­n lidt på afstand fremover. Jeg elsker at arbejde med kunderne og vore dygtige medarbejde­re, og det vil jeg helt sikkert savne mere end noget andet, skriver han.

Lars Seier vil ikke ud med, hvor meget han har fået af Geely for sine 25 procent af Saxo Bank, men det menes at vaere flere milliarder kroner. Og trods den voldsomme udbetaling, der kunne finansiere et overdådigt otium, vil Lars Seier ikke laegge benene op i residensen i Schweiz og slappe af.

– Jeg vil tage en pause og taenke over, hvad jeg vil med resten af min erhvervska­rriere. Men jeg vil helt sikkert fortsat investere i spaendende nye virksomhed­er.

Og til spørgsmåle­t om, hvad han skal bruge de mange penge til, skriver han kaekt:

– Man behøver vel ikke at bruge dem med det samme?, efterfulgt af en glad smiley.

Geely Group, der blandt andet ejer Volvo, skal hjaelpe Saxo Bank med at slå igennem på det kinesiske marked. Det har Saxo Bank nemlig ikke haft naevnevaer­dig succes med indtil nu.

Kim Fournais fortsaette­r som direktør for Saxo Bank.

Også på sportens scene har Lars Seier Christense­n ofte indtaget en rolle som sponsoren, bl.a. bag Bjarne Riis' davaerende cykelhold med navn efter banken.

De to er igen i gang med et mindre hold, Team Veloconcep­t, der i første omgang optraeder i sportens anden raekke.

Han er også medejer af den trestjerne­de Michelinre­staurant Geranium.

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Fri af Saxo
FOTO: FINN FRANDSEN Fri af Saxo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark