Ekstra Bladet

Svindler betalte 800.000 kr. for sushi og fik pengene retur

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Med 800.000 kr. på kontoen købte en 24-årig mand fra København en Mercedes Cabriolet til 640.000 kr.

Pengene var gået ind på hans konto i Jyske Bank dagen før. Men problemet er – ifølge politiet – at han havde snydt en sushi-restaurant på Amager for formuen ved at 'komme til' at betale de 800.000 kr. for meget på sit dankort for et måltid sushi, så restaurant­en straks førte beløbet tilbage uden at fatte mistanke.

Den 24-årige betalte, ifølge sigtelsen, det enormt dyre sushi-måltid med et dankort fra Sparekasse­n Sjaelland. Men da han skulle have det for meget betalte beløb på 800.000 kr. retur, byttede han kortet ud med sit dankort fra Jyske Bank, hvor pengene gled ind uden besvaer.

Mistanke: Snød også pizzabager­e

Politiet mener, at den 24-årige har lavet nummeret to gange tidligere i pizzeriaer. Den ene gang 'kom han til' at betale 830.000 kr. for meget, den anden gang 130.000 kr. Og begge gange fik han pizza-bagerne til at betale beløbene tilbage.

Politiet mener, at han købte dels en Audi A5 til 200.000 kr., dels to Rolex-ure til 216.000 kr. for pengene.

I dag blev den 24-årige og hans 23-årige kaereste varetaegts­faengslet i Københavns dommervagt for 13 dage, sigtet for bedrageri. Begge, der er af anden etnisk herkomst, naegter sig skyldige.

Kontoen i Jyske Bank var oprettet få dage forinden. Han erkendte, at han havde købt et Mercedes til 640.000 kr. dagen efter, at de 800.000 kr. var gået ind på kontoen, men det var fordi, han havde fået accept på et lån på 1,3 millioner kr. fra en bank i Paris.

– Min kaereste har altid gerne ville have en Mercedes Cabriolet, så da jeg regnede med, at lånet i Paris ville gå igennem, købte jeg den, sagde den 24-årige. Han fandt efterfølge­nde ud af, at banken nok lå i Nigeria...

Han bekraefted­e i dommervagt­en, at han to gange tidligere havde fået penge tilbage, som han havde betalt for meget på to pizzariaer.

Parret blev anholdt torsdag, da de var på vej på ferie i Dubai.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark