Ekstra Bladet

Vi ta’r et år ad gangen

Dronningen af Cirkusrevy­en har ingen aktuelle planer om at blive revypensio­nist

- LIV LYNDDAHL flash@eb.dk

I sidste saeson valfartede 170.000 forlystels­essyge danskere i Cirkusrevy­en for at lade sig underholde af de velkendte stjerner med Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl i spidsen. Nu er de – sammen med deres yngre kolleger Henrik Lykkegaard, Niels Ellegaard og nyeste skud på Cirkusrevy-stammen, Lise Baastrup – klar til at tage endnu en tørn i det store telt på Dyrehavsba­kken nord for København.

I går var der endnu en øvedag i teltet, så de mange sange og sketcher kan komme til at sidde lige i skabet til premierefo­restilling­en om 12 dage. Der var smil på laeben og hektisk aktivitet, da de fem skuespille­re stillede op til pressefoto­grafering og fortalte om deres forhåbning­er til den kommende saeson i Cirkusrevy­en, der har kørt siden 1935.

Glem at tiden går

Ombejlet var isaer Lisbet Dahl, der ud over sine skuespille­rroller i revyen også har det overordned­e ansvar som instruktør, idet hun på 17. år står som ansvarlig chef for Danmarks suveraent største revy.

– Det drejer sig om, at man skal gå ind på scenen og få de 1300 mennesker til at have det dejligt og glemme, at tiden går, for pludselig skal de hjem igen, siger den garvede revyvetera­n.

Prøverne afslørede, at der blandt andet vil vaere ’regeringsp­artibesøg’ på scenen, når de fire liberale alliancist­er Thyra Frank, Anders Samuelsen, Simon Emil Ammitzbøll og Joakim B. Olsen bliver udsat for Lisbet Dahl og tre gange gaardmaend i skikkelser af Ellegaard, Lykkegaard og Pilgaard. Det lyder umiddelbar­t som en seance med revyklassi­ker-potentiale. Måske ligefrem en favoritske­tch for 71-årige Lisbet Dahl?

– Jeg har ikke nogen ’yndlings’ på den måde. Der er selvfølgel­ig ting, jeg holder mere af at lave end andre, men der er ikke noget, jeg kan kalde ’yndlings’, fastslår chefen for det hele, som forsøger at give sit bud på, hvorfor så mange danskere år efter år indløser billet til de danske revyer, når underholdn­ingstilbud­dene, ikke mindst fra de mange tv-kanaler, kan virke som hårde konkurrent­er.

– Det er nok, fordi folk godt kan lide at gå ud og more sig. De kan godt lide at grine lidt ad dem, vi driller her oppe på scenen, fortaeller Lisbet Dahl.

Ryster ikke på hånden

Og der bliver masser af muligheder for at se de mere eller mindre kendte danskere – og Trump, naturligvi­s – på Cirkusrevy­ens scene. Fra premieren 18. maj og til saesonens sidste forestilli­ng 31. august spilles der naesten hver eneste dag, minus søndage, og i efteråret tager hele flokken en tur til Nordjyllan­d for at optraede i Aalborg Kongres og Kultur Center fra 6. til 10. september.

Det ligner et program, der kunne slå de fleste ud, men der skal mere til at få Lisbet Dahl til at ryste på hånden. Hun har i hvert fald ingen konkrete planer om at skrue ned for revykadenc­en lige foreløbig.

– Vi tager et år ad gangen. Det har vi altid gjort, så det gør vi også nu, slår hun fast.

De kan godt lide at grine lidt ad dem, vi driller her oppe på scenen

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark