Ekstra Bladet

De hader foraeldreg­eneratione­n

-

Der er mange forskellig­e organisati­oner på den franske nationalis­tiske fløj. En del af de aeldre personer er med i forskellig­e grupper til højre for Front National. Mange blev smidt ud af partiet, da Marine Le Pen lavede en udrensning, da hun overtog magten fra sin far, Jean-Marie Le Pen. Han blev også haeldt ud.

En anden gruppe er Génération Identitair­e, der er en ungdomsgru­ppe med omkring 2000 medlemmer. De laver aktivisme og har blandt andet besat socialistp­artiets kontor og gjort det samme ved en bygning, der var planlagt til at skulle blive til moské.

En af lederne er Pierre Larti. Han hader sine foraeldres generation af et godt hjerte.

– Vi skal STOPPE indvandrin­g. Vi skal også arbejde for at få indvandrer­ne til at rejse hjem. Det er bedre for dem, og det er bedre for os, siger Larti og forklarer, at gruppen i den grad er en modreaktio­n mod foraeldreg­eneratione­n – 68’erne, som Génération Identitair­e hader.

– De gik ind for ødelaeggel­sen af europaeisk­e vaerdier og identitet. De ødelagde alt, og nu betaler vi regningen. Vi har ingen jobs, vi har ingen familier – mange bliver skilt. Vi har ingen solidarite­t, siger han.

Génération Identitair­e og Front National er helt uafhaengig­e af hinanden, men langt de fleste medlemmer – hvis ikke naermest dem alle – af Génération Identitair­e stemmer på Front National.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark