Ekstra Bladet

Naziløgner­en: - Jeg har fået renset ud

-

Da Ekstra Bladet bliver lukket ind i 96-årige Hugo Plauns lejlighed af hans kontaktper­son, sidder han foran fjernsynet og spiser morgenmad. På skaermen kører BBC, som er i gang med at sende noget om den franske praesident­kandidat Marine Le Pen.

Han har levet et langt liv, et liv hvor han har trykket hånd med den britiske prins Charles, besøgt Anders Fogh Rasmussen, da han var generalsek­retaer i Nato, nedlagt kranse på maerkedage for besaettels­en af Danmark under Anden Verdenskri­g og fortalt om sin tid i den britiske specialsty­rke SAS.

Men han har ikke lyst til at tale om livet på en løgn.

– Jeg har fået renset ud. Derudover har jeg ingen kommentare­r, siger han til Ekstra Bladets journalist og går i gang med at laese det brev, som han har fået fra den unge murer, der kom forbi.

Meldte sig selv

I Weekendavi­sen fortaeller Hugo Plaun for første gang nogen sinde, at han meldte sig til Waffen SS, fordi han gerne ville opleve noget mere spaendende, men han ville ikke i kamp. Derfor arbejdede han fra 1943 som krigskorre­spondent i blandet andet Polen.

Ifølge Plaun skal man frem til begyndelse­n af 80’erne, før han begyndte at optraede med den falske historie. På det tidspunkt var han et højtståend­e medlem af Hjemmevaer­net

– Det greb om sig, og jeg er faktisk målløs over, at det aldrig er blevet opdaget, siger han og forsaetter:

– Jeg ville ikke undskylde eller løbe vaek fra det. Jeg vil tage det stående, og så må jeg tage de øretaever, der kommer, sagde Hugo Plaun til Weekendavi­sen fredag.

 ?? PRIVATFOTO ?? Selv om han var i de svenske myndighede­rs varetaegt, så figurerede Hugo Plaun alligevel med dette billede på en dansk efterlysni­ngsliste efter Anden Verdenskri­g.
PRIVATFOTO Selv om han var i de svenske myndighede­rs varetaegt, så figurerede Hugo Plaun alligevel med dette billede på en dansk efterlysni­ngsliste efter Anden Verdenskri­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark