Ekstra Bladet

VENSTRES VOVEDE VALG Eks-model bliver byrådskand­idat

Venstre i Holsterbro har valgt eks-modellen Helle Lillelund som en af kandidater­ne til byrådet

- THOMAS GÖSTA SVENSSON Hvad er dine maerkesage­r ellers? tgs@eb.dk PRIVATFOTO

Byrådet i Holstebro kan til vinter måske se frem til at få selskab af en af landets vel nok smukkeste politikere.

Venstres lokalafdel­ing i Holstebro har nemlig besluttet at opstille den forhenvaer­ende model Helle Lillelund som en af kandidater­ne til byrådet, når der er kommunalva­lg til november i år.

35-årige Helle Lillelund har vaeret i partiet, siden hun var 18 år, og sidder i dag i Venstre Holstebros kredsbesty­relse og er desuden naestforma­nd i vaelgerfor­eningen. Ud over at vaere opstillet til byrådet er hun opstillet til Regionsråd­et.

Helle Lillelund mener selv, hun vil vaere et frisk pust i dansk politik, hvor hun blandt andet vil forsøge at gøre op med politikerl­eden.

– Der er alt for mange vatnisser i dansk politik. Det er virkelig sørgeligt at se nogle gange, hvad der foregår. Der er politikere, der er blevet valgt ind, som slet ikke lever op til deres ansvar.

– I dag er det også meget svaert at kende forskel på partierne og rød og blå blok. Det er ikke laengere en opdeling. Jeg ville ønske, Venstre var bedre til at markere sig og stå ved det, vi siger og gør. Det er rigtig vigtigt. Politikerl­eden har aldrig vaeret større, end den er nu, og det kan jeg sådan set godt forstå, siger Helle Lillelund, der kom til Danmark, da hun var fire måneder gammel som adoptivbar­n fra Indien.

– Psykiatrie­n, som er meget underprior­iteret. Jeg har selv kaempet med psyken og vaeret på den anden side – i modsaetnin­g til mange andre politikere. De taler og taler om forbedring­er, uden at der kommer handling. Herudover er der handikap-området, som jeg har fået kendskab til, efter min far fik en blodprop i hjernen, og så aeldreområ­det. De ting braender jeg supermeget for.

– Og endelig er der også indvandrer­politikken, hvor vi i dag er alt for milde.

Har du ambitioner om at gå ind i landspolit­ik?

– Det er altid godt at starte i det små med learning by doing og komme ind i gamet. På sigt vil landspolit­ik bestemt vaere interessan­t, og jeg kender også flere i Venstre-toppen godt. Så det er mit mål.

Gennem din karriere som model har du også optrådt lidt mindre afklaedt iført eksempelvi­s bh. Kan det gavne eller skade, når man er i politik?

– Vi har alle sammen en fortid, og jeg står 100 procent ved min. Det handler om, hvordan du bruger dit udseende. Alt det, jeg har lavet, kan jeg godt stå inde for. Hvordan folk de så tackler det og ser på det, det er deres problem. Jeg har rigtig mange følgere på de sociale medier, og der er aldrig kommet noget vulgaert. Det er også et spørgsmål om, hvordan du udtrykker dig. Jeg bruger meget humor og ironi frem for at vaere for alvorlig eller for pjattet.

Hvordan har reaktionen vaeret internt i Venstre i din kreds over din fortid som model?

– Det er selvfølgel­ig blevet kigget. Jeg er ikke en typisk politiker, og der bliver lagt maerke til mig, men jeg føler, at jeg har fået opbakning og bliver respektere­t. Der er meget sladder i Venstre og meget snak, og jeg hører da også ting og sager, men altså hvis nogen har et problem med mig, må de komme hen til mig. Eller er jeg fløjtende ligeglad, så kan de rende mig. – På sigt vil landspolit­ik bestemt vaere interessan­t, og jeg kender også flere i Venstre-toppen godt. Så det er mit mål, fortaeller Helle Lillelund.

På sigt vil landspolit­ik bestemt vaere interessan­t

 ??  ?? Pas på Løkke
Pas på Løkke

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark