Ekstra Bladet

Sedler i Kundby-pigens sko forlaenger sagen

-

Retten i Holbaek tillader nye beviser i Kundby-sagen. Anklagemyn­digheden havde bedt retten om ekstraordi­naert at genoptage bevisførel­sen og får altså lov.

Retten vurderer, at de nye beviser i sagen kan have betydning for dommere og naevninger­s afgørelse af skyldsspør­gsmålet, fremgår det af kendelsen.

Der er tale om sedler, der er fundet i den tiltalte piges sko og i hendes celle i Vestre Faengsel.

Forsvarsad­vokat Mette Grith Stage havde protestere­t mod anklagemyn­dighedens ønske om at få sagen genoptaget.

Ifølge hende kan sedler, som var skrevet efter faengsling­en af pigen, ikke sige noget om, hvorvidt pigen har haft til hensigt at begå terror. Forsvarere­n vil undersøge, om kendelsen kan kaeres til Østre Landsret.

Der er blandt andet fundet to breve, som ifølge anklager Kristian Kirk er skrevet til den terrordømt­e Hamza Cakan – der tidligere hed Enes Cifti.

Manden, der er dømt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien, har tidligere skrevet et brev til den nu 17årige pige. Det er kommet frem i retten.

Derudover er der fundet en seddel, hvorpå der står en raekke navne.

– Det er alle sammen folk, der er dømt i danske terrorsage­r, fortalte Kristian Kirk fredag formiddag i retten.

En anden seddel, der er blevet fundet, er dateret 30. april 2017. På baggrund af datoen er der ifølge anklageren tale om ’helt friske refleksion­er’ fra den 17-årige pige om hendes situation.

Anklageren fortalte, at pigen beskriver indholdet på sedlen som ’sandheden’.

– Det synes jeg er ekstremt relevant, sagde Kristian Kirk fredag formiddag.

Sedlerne blev fundet tidligere på ugen ved en visitation af pigen og hendes celle.

Efter planen skulle der fredag have vaeret afsagt kendelse om, hvorvidt den 17årige pige var skyldig i forsøg på terror eller ej. Men det er blevet udskudt på grund af anklageren­s usaedvanli­ge anmodning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark