Ekstra Bladet

Hvilket svarer til at ansaette tricktyve som hjemmehjae­lpere

RAPPORTEN

-

bygger på den angivelig hidtil mest omfattende undersøgel­se af emnet i mellemøstl­ige og nordafrika­nske lande. 10.000 maend fra Egypten, Libanon, Marokko og Palaestina har svaret.

måske vanskeligt ved at tage FN alvorligt, når det gaelder ligestilli­ng. Eksempelvi­s blev Saudi Arabien forleden udvalgt til at stå i spidsen for at beskytte kvinders rettighede­r. Hvilket svarer til at ansaette tricktyve som hjemmehjae­lpere.

i den nye FN-rapport er vanskelig at komme uden om.

– Dens resultater har vist os ting, vi allerede vidste, men som vi ikke havde bevis for – for eksempel, at der blandt mange af de mandlige respondent­er er en følelse af overlegenh­ed og en overbevisn­ing

beskytte og kontroller­e om, at maend har ret til at deres kvindelige familiemed­lemmer,

90 Man forstår godt, at disse egyptiske kvinder tager sig til hovedet – procent af deres maend mener nemlig, at kvinder må tolerere vold. kommentere­de Mohammad Naciri, der er regional direktør i de arabiske lande for FN’s kvindeorga­nisation UN Women.

– med FN’s almindelig­e afmagt, når det gaelder handling, i tanke – at andre må på banen. og mellemøstl­ige Idéen om, at integratio­nen af arabiske flygtninge og migranter i Danmark alene er et spørgsmål om god vilje og at slippe danske fordomme, er naiv.

at forestille sig, at maend med så mørkt og undertrykk­ende et kvindesyn – hvad enten det er religiøst eller kulturelt betinget – ikke

flytter. bringer det med sig, hvis han

Den del af eksempelvi­s Egypten eller Palaestina, vi har i Danmark, baerer tydeligvis på en udbredt kvindefora­gt og -undertrykk­else, der er uforenelig med dansk lov og kultur.

– vi har ikke brug for flere relativise­ringer, fordi overgreb på kvinder endelig ikke må fremstille­s som kulturspec­ifikt eller etnisk eller sågar betinget. religiøst Saet i gang.

at eksempelvi­s 90 procent af maendene i Randers – undskyld, Randers – synes, det er helt i orden at taeve deres hustruer efter behag.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark