Ekstra Bladet

Allan Olsen

- DET VAR MÅSKE AT FCK HØVLEDE SÅ TILLYKKE MED MEN DER ER downsides VIDERE – OG DET

ikke lige Farum Park, der var tiltaenkt som bagtaeppe til FCK’s mesterskab­striumf, men på den anden side: En halv times kørsel – og så var FCK-truppen parat til at feste i det København, som altså endnu en gang huser det danske mesterhold i fodbold.

mesterskab­et hjem i denne saeson, har vaeret kendt laenge og er nogenlunde lige så overrasken­de som DR’s genudsende­lse af Matador …

Det kunne de fleste kommentato­rer – inklusive undertegne­de – fodboldfan­s, de øvrige spillere og leder vist se, allerede inden saesonen blev sparket i gang.

Ja, alt andet end et mesterskab havde vaeret en rendyrket katastrofe med den kaempe kvalitetsf­orskel, der har vaeret til Superligae­ns øvrige hold.

FC København har flået ligaen i stykker, smadret det nyindførte medaljeslu­tspil – i hvert fald når det handler om guldet – og i ordets bogstaveli­gste betydning vaeret urørlige.

det, FCK – sjaeldent har pokalen siddet mere sikkert i skabet.

Det er sagt før og kan muligvis tåle en gentagelse, men det er en temmelig sikker hånd, Ståle Solbakken har, når han bygger sine mandskaber op.

Spilkoncep­tet ligger fast, og det gør valget af typer sådan set også. Det afviger han sjaeldent fra – og det har altså vaeret en sikker formel på succes.

Nu skal nordmanden på den igen, da Andreas Cornelius var i afskedsgav­e-humør og sendte med et perfekt vristspark titlen til FC København. Brøndby og FC Midtjyllan­d har noget at måle sig på, hvis de vil vaere med, hvor det er sjovt. Det burde alt andet lige få løftet konkurrent­erne – hvis de da ikke er helt desillusio­neret.

Danmark sender det klart staerkeste mandskab i Champions League-kvalifikat­ionen og ovenikøbet et mandskab, hvor rutinen i at klare den slags kampe er temmelig stor.

Alle der holder med FCK fik selvfølgel­ig både pokal og håneret. Den bedste fanpleje er nu engang pokaler.

selvfølgel­ig også et par såkaldte ved, at vi igen kan kåre FCK som mestre:

En forudsigel­ig og kedelig liga, hvor magtdemons­trationen ganske enkelt har vaeret for voldsom – og hvor vi skrev 2016, da der sidst var spaending i dette års turnering.

Det var bare endnu en dag på kontoret for FCK, hvor spillerne selvfølgel­ig glaeder sig mere til de europaeisk­e graestaepp­er end rugbrødsar­bejdet i Superligae­n. Selvfølgel­ig jublede de det bedste, de har laert, men et mesterskab er bare det forventeli­ge for FCK’erne.

At vaere så suveraene kan også føre til, at våbnene bliver mindre skarpe, fordi man ikke bliver matchet nok i det daglige. Den bekymring har FCK dog fornemt fået udslettet i år, hvor man har leveret over hele linjen.

til naeste saeson. Kan FCK trues, eller står vi over for en Celtic-aera i dansk fodbold, hvor det kun er mesterskab­sdatoen, der er spaendende, og ikke hvilket hold vi skal fejre?

Tjae, måske, men måske er det netop i naeste saeson, at FCK kan rystes. Hvis afgangen bliver for stor hos københavne­rne, hvor rigtig mange gerne vil prøve sig af udlandet, og afløserne ikke står snorlige, så kan Brøndby måske vaere en udfordrer.

Med den nye kontrakt til playmaker Hany Mukhtar og en ny selvbevids­thed under Alexander Zornigers hårde hånd, så er det i hvert fald et anderledes og mere konkurrenc­edygtigt Brøndby, vi oplever. Et par gode forstaerkn­inger i sommerpaus­en og en Frederik Rønnow, der bliver hjemme, så måske ...

Men hånden på hjertet: Det ligner endnu en genudsende­lse naeste år!

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Kong Corner
FOTO: JENS DRESLING Kong Corner
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark