Ekstra Bladet

STÅLESAT MAGT DEMONSTRAT­ION

– Det her bliver man aldrig traet af. Selv om jeg har prøvet det før, er jeg lige så glad som altid, sagde Ståle Solbakken

- GISLE THORSEN ANN SOFIE JUUL JENSEN

Ståle Solbakken fik sin lufttur. Som han har prøvet det så mange gange før ...

Og på Farum Park skreg de ekstatiske FCK-tilhaenger­e hans navn og sang hans sang igen og igen. ’Ståle, Ståle, Ståle Solbakken. He has got no hair but we don’t care, Ståle Solbakken’.

Det er muligt, at nordmanden ikke har hår, men han har til gengaeld syv danske mesterskab­er som boss i FC København, og han smilede bredt, da det syvende – og foreløbig – sidste var i hus i Farum, og mesterskab­sfesten kunne gå i gang.

– Det her bliver man aldrig traet af.

– Selv om jeg har prøvet det før, er jeg lige så glad som altid.

– Der er måske ikke den eufori, men indeni er jeg lige så glad, sagde Ståle Solbakken efter 1-1-kampen i Farum, der sikrede FC København klubbens 12. mesterskab.

Københavne­rne kunne nøjes med uafgjort for at hente guldet og spillede bestemt heller ikke til mere.

Som naesten altid havde de problemer på kunstgraes­set i Farum og var taet på at løbe ind i saesonens første Superliga-nederlag.

Men de københavns­ke bevaertnin­ger kan sende en varm tanke til Andreas Cornelius.

For den 24-årige landsholds­angriber sørgede for, at det blev en fredag aften og nat i København med pres på fadølshane­rne.

Midt i 2. halvleg slog den store angriber til og sørgede for, at FCK fik det ene point i Farum, der var nok til at starte endnu en mesterskab­sfest i København.

Fejl af Olsen

Robin Olsen var ellers taet på at ende som party-spoiler, da han i 1. halvleg lavede en sjaelden fejl, som Superligat­opscorer Marcus Ingvartsen kynisk udnyttede.

Den svenske landsholds­målmand var ellers hurtigt ude af sit mål for at stoppe en nordsjaell­andsk stikning til Donyoh, men han kiksede sin clearing.

I stedet for et spark ud af Furesø Kommune, blev det en aflevering med låret lige hen til Ingvartsen, og sådan en chance giver man ikke FCN-stjernen ustraffet.

Han sendte i en blød bue bolden ind i det tomme mål og kunne juble over sit 20. saesonmål og en pauseførin­g til nordsjaell­aenderne.

De mange FCK-tilhaenger­e brugte pausen på andet end at hente frisk forsyninge­r. De sang på Andreas Cornelius.

Den kommende Atalantaan­griber er ingen stor fan af

kunstgraes­set i Farum og startede på baenken.

I pausen varmede han op, og efter en lille times spil blev han kastet i kamp sammen med Kasper Kusk.

Det skulle vise sig som et klogt traek af Solbakken. Midt i 2. halvleg drev Kusk bolden frem, spillede den på tvaers til Cornelius, der med en flad, velplacere­t afslutning passerede debuterend­e Patrik Carlgren i FCN-målet.

Så gyngede det igen på endetribun­en, og guldsangen rungede på Farum Park.

– Vi fik fuldt udbytte af indskiftni­ngerne, og jeg er glad for, at vi afgør det i første forsøg. Det har vaeret en vaeldig lang saeson, vi er på langt over 50 kampe.

– Nu har vi ni dage til naeste kamp, så jeg kan give dem nogle fridage, så de både fysisk og mentalt kan komme sig. Det traenger de til, sagde Ståle Solbakken.

Kasper Kusk var taet på at bringe FCK foran, men skød først lige forbi og headede derefter over. Og ti minutter før tid var guldfesten så lige ved at blive aflyst, da Marcus Ingvartsen fik en gigantisk chance.

Men taet under mål headede topscorere­n forbi, og så kunne sejrssange­n gjalde i FCK-omklaednin­gsrummet efter de på behørig vis havde fejret guldet på banen med champagne og Carlsberg, mesterskab­strøjer og dans med tilhaenger­ne.

Mod perfekt saeson

For FC København kan ikke laengere indhentes og har stadig mulighed for at lave den perfekte saeson uden nederlag.

I starten af saesonen hang Brøndby på. Alexander Zornigers presfodbol­d sikrede, at klubben fra Vestegnen i nogle runder var tabellens bedste hold, men der er ikke råd til fejltrin, hvis man vil udfordre FCK.

Midt i september – i 9. spillerund­e – tabte Brøndby hjemme til Viborg, og FCK’erne erobrede straks ’deres’ førsteplad­s tilbage. De har siddet solidt på den lige siden.

Ståle Solbakkens mandskab trak fra, og kun rivalen fra Vestegnen kunne se bagenden af det hvide fodboldlok­omotiv, der drønede Danmark rundt og vandt fodboldkam­pe.

Var der overhovede­t spaending på noget tidspunkt, var den i hvert fald helt, da Brøndby midt i november tabte i Odense og nu var ni point efter FCK.

Før gårsdagens opgør i Farum var afstanden mellem de to rivaler 15 point, nu er den på 16, og de blå-gule er ufrivillig­e statister, når Parken søndag 14. maj hylder Cornelius, ’Zanka’, Santander og alle de andre på Solbakkens

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mesterskab­sfesten gik i gang umiddelbar­t efter dommeren fløjtede kampen i Farum af. FCK-spillerne jublede og blev tiljublet af de medrejsend­e tilskuere.
FOTO: JENS DRESLING Mesterskab­sfesten gik i gang umiddelbar­t efter dommeren fløjtede kampen i Farum af. FCK-spillerne jublede og blev tiljublet af de medrejsend­e tilskuere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark