Ekstra Bladet

MØLBY TØR ØJNENE, MOURINHO

PREMIER LEAGUE

- JOSÉ MOURINHO DA MANCHESTER MAN HAR ALTSÅ Swansea-Everton I MORGEN TV3 SPORT 2 TV3+ VED, MAN

har brugt utrolig meget tid på det seneste på at beklage sig over skader og traethed i Manchester United-truppen og for mange kampe.

Det klaeder ham ikke, at han skal blive ved, for han vil finde, at han ikke får megen sympati fra nogen andre i engelsk fodbold.

Det kan godt vaere, at han internt i klubben kan vinde lidt på, at han kan forsøge at bortforkla­re en stribe skuffende resultater på hjemmebane.

Men helt aerligt, der er jo ikke tale om en ekstraordi­naer saeson, hvis man ser på, hvor mange kampe Manchester United kan komme til at spille.

United vandt The Treble under Ferguson i 1999, spillede man i alt 63 kampe. Hvis man går videre mod Celta Vigo og når Europa League-finalen, kommer man op på 64.

I 15 af de seneste 20 saesoner har Manchester United på et tidspunkt oplevet at spille ni kampe på 30 dage, som Manchester United gjorde det her i april.

Det er altså snarere reglen end undtagelse­n, og det kan jo ikke vaere anderledes, når man er en storklub, der har det med at komme langt i pokalturne­ringerne.

Da Liverpool vandt en pokaltrebl­e i 2001, spillede man i en periode i foråret, hen over april faktisk, ti kampe på 32 dage i FA Cuppen, UEFA Cuppen og i Premier League.

Og skal vi ikke også lige notere os, at der ud af de ni kampe for Manchester United i april var fem hjemmekamp­e. Og at der af de fire udekampe var én mod Manchester City og én mod Burnley.

kun rejst to gange – til Sunderland og til Bruxelles for at møde Anderlecht – så det kunne ikke have vaere meget nemmere på den front.

I stedet for at beklage sig burde han vaere glad for, at Manchester United kaemper med på flere fronter på så sent et tidspunkt i saesonen. Det er da et sundhedste­gn.

Men jeg kan ikke lade vaere med at taenke på, om Mourinho med al den snak om traethed i truppen på et eller andet niveau giver 13.30 Man. City-Crystal Palace 16.00 Burnley-West Bromwich 16.00 Bournemout­h-Stoke City 16.00 Hull City-Sunderland 16.00 Leicester-Watford 18.30

Det kan godt vaere, at han internt i klubben kan vinde lidt på, at han kan forsøge at bortforkla­re en stribe skuffende resultater på hjemmebane

spillerne en undskyldni­ng for at levere dårligt på forhånd.

Når jeg skriver, at José Mourinho ikke vinder sympati, så handler det selvfølgel­ig også om, at 75 procent af managerne i Premier League og 100 i Europa League er jaloux på det spillermat­eriale, som han har til rådighed. De ville stå i kø for at bytte. Også nu hvor han er udfordret af skader.

at skader er en del af gamet, når man spiller det antal kampe, som topholdene ender med. Og en del af at have succes er også at kunne klare den slags; at komme igennem.

José Mourinho står i spidsen for en klub med naermest ubegraense­de ressourcer, og man er nødt til at overveje, om ikke det er hans egen dårlige planlaegni­ng af saesonen, der nu koster dyrt.

José Mourinho vidste i hvert fald allerede i januar, at han kunne blive nødt til at satse på at komme langt i Europa League for at nå Champions League i naeste saeson.

Alligevel valgte han med helt åbne øjne at saelge tre etablerede førstehold­sspillere i Memphis Depay, Morgan Schneiderl­in og Bastian Schweinste­iger i vintervind­uet.

Og i perioder hvor alle spillere er klar, har Mourinho alligevel en tendens til at bruge relativt få spillere, som han stoler på. Det gjorde han i Chelsea, og det gjorde han også i begyndelse­n af saesonen.

Så måske har han bare ikke vaeret god nok til at at undgå overbelast­ning hos nøglespill­ere ved at sørge for at rotere tidligere i saesonen. José Mourinho står i spidsen for en klub med naermest ubegraense­de ressourcer, og man er nødt til at overveje, om ikke det er hans egen dårlige planlaegni­ng af saesonen, der nu koster dyrt, spørger Jan Mølby.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark